Πέμπτο Μαστίχαθλον στη Χίο

13 Jun 2024, 07:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πέμπτο Μαστίχαθλον στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 22 και 23 Ιουνίου στην πλατεία του Αφανή Ναύτη, στην περιοχή του Βροντάδου Χίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 5ο Μαστίχαθλον, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει το αθλητικό Σωματείο Ποδηλάτες Χίου.

Η δράση η οποία αποτελεί τον μοναδικό τριαθλητικό αγώνα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιλαμβάνει τα Mastichathlon Aquathlon Special με 1 χιλιόμετρο τρέξιμο και 100 μέτρα κολύμπι, Mastichathlon Triathlon S-Sprint ατομικό, με 200 μέτρα κολύμπι, 6^ ποδήλατο και 2 χιλιόμετρα τρέξιμο και το ομαδικό Mastchathlon Teams με 400 μέτρα κολύμπι, 12^ ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Οι φετινές συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400 και τις δυο μέρες του αγώνα και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς μεγάλους αθλητές του είδους. Πάντως, δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι, ανεξάρτητα εάν κατέχουν αθλητική ιδιότητα.

Σκοπός του Μαστίχαθλον, είναι η ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και του αθλητικού τουρισμού τεσσάρων εποχών στο νησί της Χίου, καθώς ο εν λόγω αγώνας φιλοξενεί συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και οργανωμένες ομάδες που θα τον χρησιμοποιήσουν, ειδικά φέτος, ως προετοιμασία για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου που διεξάγεται έναν μήνα μετά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα