Δεύτερη ζωή για θρυλικό Boeing, που αγόρασε ο Ωνάσης, στην πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας

26 May 2024, 23:38 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Δεύτερη ζωή για θρυλικό Boeing, που αγόρασε ο Ωνάσης, στην πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία, το Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS, μεταφέρθηκε στη νέα  πλατεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, την πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας, για να θυμίζει στον κόσμο την ιστορία της.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είπε:

Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για τα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του επιβλητικού αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το αεροσκάφος αυτό αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της. Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις.

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Οικοδεσπότες της επίσημης παρουσίασης του ιστορικού αεροσκάφους ήταν ο πρόεδρος της Zela Aviation και ιδιοκτήτης των αεροσκαφών της Ολυμπιακής Ανδρέας Χριστοδουλίδης και ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα