Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα

25 May 2024, 10:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 26 Μαΐου στη Δράμα, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι 4οι Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail, με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Φιλαθλητικού Συλλόγου Δήμου Δοξάτου ΠΕΡΙ.ΦΙ.ΣΥ.

Οι Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού είναι ένα νέο εγχείρημα που στόχο έχει την αξιοποίηση και ανάδειξη, ενός άγνωστου για πολλούς, ορεινού όγκου της Δράμας, τα Όρη Λεκάνης και την ιστορία του αρχαίου ποταμού Ζυγάκτη, με σκοπό το νέο αυτό μονοπάτι να γίνει πόλος έλξης και να δέχεται επισκέψεις, τόσο από αθλητές, αλλά κυρίως από περιπατητές, καθ’όλη την διάρκεια του έτους.

Ειδικότερα, οι ορεινοί αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού περιλαμβάνουν αγώνα μήκους 26 χιλιομέτρων σε μονοπάτια ή και χωματόδρομους, με εξαίρεση τα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό, όπου ο αθλητής θα κινηθεί μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Επίσης, περιλαμβάνονται αγώνες μήκους 6 χιλιομέτρων σε χωματόδρομο με τερματισμό σε κατοικημένη περιοχή, αλλά και παιδικός αγώνας ενός χιλιομέτρου, zygaktis kids. Σκοπός της δράσης, είναι η απόκτηση αθλητικής συνείδησης και η επαφή των παιδιών με την φύση και το περιβάλλον.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα