Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid 2024 στο Καστελλόριζο

24 May 2024, 07:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid 2024 στο Καστελλόριζο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 1 και 2 Ιουνίου στο Καστελλόριζο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Rock Solid 2024.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα διεξαχθούν αγώνες των 22 χιλιομέτρων, των 10 χιλιομέτρων, των 5 χιλιομέτρων και 1,3 χιλιομέτρου, με αφετηρία το Λιμάνι, μπροστά από το Ηρώο.

Σκοπός της αθλητικής εκδήλωσης, είναι η μετάδοση της σημασίας της άθλησης στα παιδιά του νησιού, η προσέλκυση αθλητών στο Καστελλόριζο και η προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Εξάλλου, ο αθλητισμός έχει πολύπλευρη επίδραση σε μια κοινότητα, και, ιδίως για τις μικρές κοινότητες στην Ελλάδα, ο αντίκτυπος είναι εξαιρετικά ισχυρός επειδή αγγίζει ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων τους.

Από οικονομικής πλευράς, η εν λόγω αθλητική εκδήλωση επεκτείνει την τουριστική περίοδο, εφόσον αποτελεί ένα δρομικό γεγονός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στον καύσωνα του ελληνικού καλοκαιριού. Συνεπώς, παρεμφερείς αγώνες λαμβάνουν χώρα στις αρχές ή στο τέλος του καλοκαιριού, αυξάνοντας έτσι τους διαθέσιμους μήνες για τουριστικές δραστηριότητες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα