Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου

09 May 2024, 07:52 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση της δράσης Εικονικό ψηφιακό ταξίδι στην ιστορία του Δήμου Αμαρίου, ενέκρινε ο δήμος Αμαρίου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 113.708 ευρώ, αφορά στη δημιουργία εικονικού ταξιδιού, με ιδιαίτερη έμφαση την πλούσια πολιτιστική ιστορία του τόπου, μέσω της ψηφιακής αφήγησης.

Ειδικότερα, μέσω της αφήγησης, καταγράφεται η συλλογική μνήμη των σημαντικότερων στοιχείων ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής αξίας που διαδραματίστηκαν στην περιοχή στο πέρασμα των αιώνων, με έμφαση την περίοδο μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, αναδεικνύεται και προβάλλεται η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Το έργο παρέχει τη δυνατότητα σε έναν προορισμό να κάνει γνωστούς στους επισκέπτες όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να καταστήσουν τον προορισμό ιδιαίτερα ελκυστικό και ταυτόχρονα αυθεντικό, προβάλλοντας με συγκεκριμένο τρόπο τα ιδιαίτερα, μοναδικά πολιτισμικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του. Συνεπώς, αξιοποιώντας τα εργαλεία των νέων τεχνολογιών το έργο στοχεύει μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός ψηφιακού αποθετηρίου άυλης ιστορικής κληρονομιάς, συλλογικής μνήμης και πολιτιστικής παράδοσης του δήμου Αμαρίου με έμφαση στην ιστορία της περιοχής και στην καταγραφή και προβολή πολλαπλών αφηγήσεων με τη συνεισφορά και των δημοτών, σχετικών με τα τοπία, τους ανθρώπους, τα γεγονότα, τις αναμνήσεις τους σχετικά με την ιστορία του τόπου.

Σημειώνεται ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο και μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές, όπου ο επισκέπτης, όταν θα βρίσκεται σε ένα σημείο ενδιαφέροντος, θα μπορεί να λαμβάνει ψηφιακό περιεχόμενο για το κάθε γεγονός ή προσωπικότητα.

Επιπρόσθετα, το έργο περιλαμβάνει εφαρμογή για 5 οθόνες αφής, οι οποίες θα εγκατασταθούν στο δημαρχείο και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος και θα παρουσιάζει το περιεχόμενο του αποθετηρίου, καθώς και έντυπους χάρτες και έντυπη έκδοση 48 σελίδων και σε μορφή braille.

Τέλος, η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 10η Ιουνίου και ώρα 15.00’.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα