Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή

29 Apr 2024, 11:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η προστασία και η προετοιμασία ξενοδοχείων από κινδύνους όπως τρομοκρατική επίθεση και φυσικές καταστροφές ήταν το θέμα  μιας σημαντικής εκπαιδευτικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/04 στο ξενοδοχείο Ibis Style στο Ηράκλειο και την Τετάρτη 17/04 στο ξενοδοχείο Akali στα Χανιά, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και την Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή η εκπαίδευση, που απευθύνεται σε διευθυντές ξενοδοχείων, αξιωματικούς ασφαλείας και μέλη του προσωπικού, συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας και του αντίκτυπου ενός σοβαρού περιστατικού, ενώ θα αυξήσει τη φήμη προστατευτικής ασφάλειας για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα.

Οι τρεις βασικοί τομείς της εκπαίδευσης ευαισθητοποίησης ήταν ο εντοπισμός ύποπτης συμπεριφοράς, τα ύποπτα αντικείμενα και η απάντηση σε επίθεση με πυροβόλα όπλα και όπλα.

Ένα από τα απτά οφέλη από αυτά τα συνιστώμενα μέτρα είναι η δυνατότητα εντοπισμού και παρεμπόδισης μικροεγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως κλοπή μέσα ή γύρω από τις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας μια ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη εμπειρία για τους πελάτες ξενοδοχείων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την British metropolitan police.

  • Την Τρίτη 23.04.2024, εξάλλου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων πραγματοποίησε με επιτυχία, την Ολομέλεια μηνός Απριλίου στο ξενοδοχείο Ibis Style στο Ηράκλειο.     

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια:

O κ. Σοφιανόπουλος Χαράλαμπος παρουσίασε την εταιρεία i-host, ένα ψηφιακό εργαλείο διαχείρισης κρατήσεων, τραπεζιών και πελατολογίου για εστιατόρια, εστιατόρια ξενοδοχείων και συναφείς επιχειρήσεις.

Ο κ. Χουστουλάκης Νίκος έκανε παρουσίαση της εταιρείας Spring Air με αντικείμενο τις υπηρεσίες αρωματισμού επαγγελματικών χώρων που προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις αρωματισμού και λύσεις εντομοαπώθησης.

Η κ. Κουφού Μαρία, ψυχολόγος της κλινικής Άγιος Χαράλαμπος. παρουσίασε το θέμα για τους κινδύνους του BurnOut στον εργασιακό χώρο, αποτέλεσμα χρόνιας έκθεσης σε συναισθηματική εξάντληση σε σχέση με την εργασία.

Ενημέρωση από τον κ. Ali Riza Akbalik, General Malnager & Product Regional Director Greece & Cyprus Odeon Tours για τις εξελίξεις της τρέχουσας σεζόν, μίλησε για μικρή κάμψη κυρίως στην Γερμανική αγορά αναφέροντας τα οικονομικά προβλήματα όλων των χωρών και τις δυσκολίες εξαιτίας των πολέμων.

Ακολούθησε συζήτηση συλλογικού ενδιαφέροντος μεταξύ των μελών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα