«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

27 Apr 2024, 13:08 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το «The Crete Trip 2024» πραγματοποιείται για 12η χρονιά στην Κρήτη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και με την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση.

Το «The Crete Trip 2024» έχει ως στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτισμού της Κρήτης, μέσω ενός πενθήμερου πολιτιστικού ταξιδιού με συμμετέχοντες περισσότερους από 900 διεθνείς φοιτητές από 45 χώρες, γεμάτο μουσική, γεύσεις και περιηγήσεις.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου εθελοντικά από το Erasmus Student Network Greece (ESN Greece). Πρόκειται για μία από τις 40+ εθνικές οργανώσεις-μέλη του ESN AISBL με στόχο τον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Το ταξίδι θα εκκινήσει εντυπωσιακά με το ‘Flag Parade’: μία πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες και εθνικά χρώματα των συμμετεχόντων φοιτητών, έπειτα από την εναρκτήρια ομιλία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κνωσσός, ο Άγιος Νικόλαος, η Σητεία και το Βάι, ενώ θα διεξαχθεί ένα Κρητικό Φεστιβάλ με σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων με την Κρητική μουσική, τους χορούς και τα εδέσματα του τόπου.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων του Προγράμματος Erasmus+ για την ενίσχυση της συμμετοχής στα κοινά και τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα θα διεξαχθούν δράσεις καθαρισμού παραλιών τόσο στο Βάι όσο και στην παραλία της Ελούντας που θα επισκεφθούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το «The Crete Trip», που αποτελεί πλέον ένα θεσμό στην εμπειρία των φοιτητών Erasmus+, συνεισφέρει στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη της Κρήτης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας ως ιδανικό προορισμό για σπουδές, αλλά και τουρισμό. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεσα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στη διοργάνωση, επεσήμανε τα εξής: «Λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τη μεγάλη γιορτή της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών, η Κρήτη προετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές,

Το “The Crete Trip”, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς σε ετήσια βάση οι νέοι και οι νέες που επισκέπτονται τον τόπο μας, μεταφέρουν ένα δυνατό μήνυμα.  Ότι οι νέες και οι νέοι της Ευρώπης, αποδεικνύουν καθημερινά πως η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια είναι ένας πολιτικός οργανισμός ανοικτός. Ένας οργανισμός που ανοίγει τα σύνορα, που δίνει ίσες ευκαιρίες, που προωθεί τη συνεργασία των λαών, που γίνεται φορέας ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών. Σε όλους τους διοργανωτές, αυτού του όμορφου ταξιδιού, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Με χαρά περιμένουμε να τους υποδεχτούμε στο Ηράκλειο».

Για τη διοργάνωση του «The Crete Trip 2024» μίλησε και ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής, κ. Δημήτρης Λεμονής τονίζοντας ότι «Το The Crete Trip είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική δράση που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές και κάθε χρόνο εξελίσσεται χάρη στην πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει σημαντικά στην εξωστρέφεια της χώρας. Σημαντικό επίτευγμα για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί η ένταξη της εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Ανυπομονούμε να επισκεφτούμε την Κρήτη για 12η χρονιά!»

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα