Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

27 Apr 2024, 10:52 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 12 Μαΐου στη Φθιώτιδα, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του αγώνα ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός, τον οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει ο  Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα.

Η αθλητική δράση, θα διεξαχθεί σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου Καλλίδρομου όρους, με αφετηρία το ιστορικό μοναστήρι της Δαμάστας και τερματισμό τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θερμοπυλών (Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών).

Η διαδρομή είναι ιστορική, αφού πιθανολογείται ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί μέρος της ιστορικής διαδρομής γνωστής ως «Μονοπάτι του Εφιάλτη», η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της μάχης των Θερμοπυλών.

Στον αγώνα, συμμετέχουν περίπου 450 αθλητές, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή του Καλλίδρομου Όρους και της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων, η δράση στοχεύει στην  ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της ιστορικότητας της περιοχής, της τουριστικής προβολής του Καλλίδρομου Όρους, των ιστορικών μνημείων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, όσο και στην προαγωγή του αθλήματος του κλασσικού Αθλητισμού και δη του ορεινού τρεξίματος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα