Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα
12 Apr 2024, 10:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Σοφία Κοντογιάννη
Στις 19 και στις 20 Απριλίου στη Λάρισα, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενημερωτικού κύκλου εκδηλώσεων, με θέμα τη γνωριμία με το πεδίο της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς και τίτλο Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: η Θεσσαλία στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, στις 19 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές ομιλίες από εκπροσώπους της ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ.-Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το κοινό της πόλης, σχετικά με τις διαστάσεις και εκφάνσεις της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, θα προβληθούν επιλεγμένες εθνογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου.
Περαιτέρω, στις 20 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν δράσεις και προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, τοπικών Μουσείων, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου και φορέων, συλλόγων, συνεταιρισμών αλλά και επιχειρήσεων που με διάφορους τρόπους σχετίζονται με εκφάνσεις της ζώσας αγρο-διατροφικής παράδοσης και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σκοπός των δράσεων, είναι η χαρτογράφηση όλων των δυνάμει φορέων που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, η προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν το σύγχρονο ιδίωμα του θεσσαλικού χώρου, καθώς και η ανάδειξη της βαρύνουσας σημασίας του πεδίου της τροφής, όπως συνδιαλέγεται με την τρέχουσα πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή στη Θεσσαλία, αλλά και πρακτικές εστίασης, διατήρησης και τουριστικής αξιοποίησης.
διαβάστε ακόμα
-
Επιμελητήριο | Στρατηγικό σχέδιο επανεκκίνησης για τη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες 24/03 | 15:30
-
Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου) 24/03 | 12:03
-
Το προφίλ του τουρισμού στην Πάρο το 2024- Αύξηση Τούρκων και Αμερικανών τουριστών 24/03 | 11:35
-
Δήμος Ρεθύμνου: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν 24/03 | 10:29
-
Δ.Φραγκάκης | Ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής 24/03 | 07:15
-
Λέσβος: Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας με επίσκεψη 37 Πρέσβεων 24/03 | 10:11
-
Η Κρήτη υποδέχεται μαθητές από την Ισπανία: Μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα 24/03 | 07:58
-
Προώθηση των Κρητικών προϊόντων στα τοπικά ξενοδοχεία - Ολοκληρώθηκε το 13ο Forum (video) 23/03 | 15:36
-
Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News 19/03 | 18:31
-
Ξεκίνησε το Παγκρήτιο Forum για την προώθηση κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία 22/03 | 11:59
δημοφιλέστερα
- 1 Το προφίλ του τουρισμού στην Πάρο το 2024- Αύξηση Τούρκων και Αμερικανών τουριστών 24.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Δήμος Ρεθύμνου: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν 24.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Η Κρήτη υποδέχεται μαθητές από την Ισπανία: Μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα 24.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Διαγωνισμός για τη μίσθωση ξενοδοχείου στο κέντρο της Λευκάδας 24.03.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Δ.Φραγκάκης | Ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής 24.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Λέσβος: Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας με επίσκεψη 37 Πρέσβεων 24.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου) 24.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Το NJV Athens Plaza ολοκλήρωσε την ανακαίνισή του 24.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 9 Τουρκικός τουρισμός | Η έκρηξη των προκρατήσεων προμηνύει νέο ρεκόρ το 2025 24.03.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 Τουρκικός τουρισμός: Σταθερές οι αφίξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 24.03.2025 | ΚΟΣΜΟΣ