Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

12 Apr 2024, 10:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 19 και στις 20 Απριλίου στη Λάρισα, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενημερωτικού κύκλου εκδηλώσεων, με θέμα τη γνωριμία με το πεδίο της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς και τίτλο Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: η Θεσσαλία στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, στις 19 Απριλίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές ομιλίες από εκπροσώπους της ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ.-Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το κοινό της πόλης, σχετικά με τις διαστάσεις και εκφάνσεις της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, θα προβληθούν επιλεγμένες εθνογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου.

Περαιτέρω, στις 20 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν δράσεις και προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, τοπικών Μουσείων, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου και φορέων, συλλόγων, συνεταιρισμών αλλά και επιχειρήσεων που με διάφορους τρόπους σχετίζονται με εκφάνσεις της ζώσας αγρο-διατροφικής παράδοσης και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σκοπός των δράσεων, είναι η χαρτογράφηση όλων των δυνάμει φορέων που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, η προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν το σύγχρονο ιδίωμα του θεσσαλικού χώρου, καθώς και η ανάδειξη της βαρύνουσας σημασίας του πεδίου της τροφής, όπως συνδιαλέγεται με την τρέχουσα πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή στη Θεσσαλία, αλλά και πρακτικές εστίασης, διατήρησης και τουριστικής αξιοποίησης.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα