Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

12 Apr 2024, 10:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 24 Απριλίου στο Λονδίνο, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση παρουσίασης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η παρουσίαση των νησιών, το απαράμιλλο φυσικό τους περιβάλλον, ο πολιτισμικός τους πλούτος, η ιστορία, αλλά και οι γεύσεις και τα προϊόντα τους, όπως λάδι, ούζο, μαστίχα, κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζυμαρικά κ.α. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν δημοσιογράφοι και τουριστικοί επιχειρηματίες από τη Μεγάλη Βρετανία, με έμφαση σε τουριστικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στον εξερχόμενο τουρισμό από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ελλάδα, καθώς επίσης και μέλη της ελληνικής ομογένειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν video και οπτικοαουστικό υλικό των νησιών, οι πολιτιστικές διοργανώσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές καλοκαίρι, όπως το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στη Χίο και το Φεστιβάλ για τη Σαπφώ στη Λέσβο, με σκοπό να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των εν λόγω διοργανώσεων και να ενθαρρυνθεί η προσέλκυση επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις, θα υπάρχει ένα εκθετήριο με χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα των νησιών και θα προσφερθούν κεράσματα με βάση τα τοπικά προϊόντα, ώστε να αναδειχθεί η πλούσια γαστρονομία των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα