Πώς θα ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη

11 Apr 2024, 07:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πώς θα ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και της της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, για την υλοποίηση του έργου που αφορά σε παρεμβάσεις ενίσχυσης του ποδηλατικού τουρισμού και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Νέα Κρήνη, στα όρια των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, τους ελεύθερους χώρους μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής, των γειτνιαζόντων αθλητικών εγκαταστάσεων της οδού Μαρίας Κάλλας, τμήμα της οδού Μαρίας Κάλλας μέχρι τη Θ. Σοφούλη, μέσω της οδού Καθ. Ρωσσίδη και την οδό Θ. Σοφούλη από τη συμβολή με τη Λεωφ. Γ. Παπανδρέου έως τη συμβολή με την οδό Αργοναυτών (σύνδεση με τα διοικητικά όρια του δήμου Καλαμαριάς), μιας περιοχής με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό, πολεοδομικό, τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων, το έργο προσδοκάται ότι θα έχει περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή, ενώ παράλληλα αναμένεται ότι θα ενισχύσει τις τουριστικές δραστηριότητες και κατ’ επέκταση την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα