‘Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Πόρτο Χέλι

05 Mar 2024, 07:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

‘Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Πόρτο Χέλι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Μυκόνου και του όρμου Πορτοχελίου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 124,89 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδι ή Διακόφτης της Μυκόνου, για λογαριασμό της εταιρείας BLUE GEM ΜΟΝ ΙΚΕ, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση της πρόσβασης από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με διάδρομο σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 36,30 τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. με πλωτό διάδρομο 35 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή όρμου Πορτοχελίου, για λογαριασμό της εταιρείας BLUE VIBES με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση της πρόσβασης από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με διάδρομο σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 4,20 τ.μ..

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξεδρών για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα