Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου

21 Feb 2024, 14:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηρακλείου με τη νέα σύνθεσή της, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Η Επιτροπή από το 2015 λειτουργεί συμβουλευτικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο σε θέματα στρατηγικής και στόχων στον τομέα του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας και στην εφαρμογή των πολιτικών αυτών που απορρέουν τόσο από το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο του Δήμου, όσο και από την συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους φορείς του τουρισμού και ευρύτερα της επιχειρηματικότητας. Η Επιτροπή καλείται να συμβάλλει εξάλλου στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ηρακλείου, την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του, αλλά και την ενημέρωση των επιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Αγριμανάκης στη συνεδρίαση θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου για τον τουρισμό, ενώ θα γίνει συζήτηση για την προετοιμασία του Ηρακλείου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Σε δήλωσή του επισημαίνει: «Το Ηράκλειο, η βασική πύλη εισόδου στην Κρήτη, τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό. Ως Δήμος έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την ανάδειξη του προορισμού, ωστόσο το στοίχημα είναι συλλογικό και σε αυτή την κατεύθυνση ενεργό ρόλο έχουν το σύνολο των φορέων του Δήμου που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο και αποτελούν μέλη της Επιτροπής Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου, για αυτό χαιρετίζουμε την πρώτη αυτή συνάντηση με τη νέα σύνθεση που είναι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να βάλουμε τις βάσεις για ένα δημιουργικό αναπτυξιακό διάλογο προς όφελος της τοπικής οικονομίας, αλλά και των πολιτών.».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα