Η Χαλκιδική πρώτη επιλογή των Ρουμάνων για τις διακοπές τους
20 Feb 2024, 18:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας στην έκθεση TTRRomanian Tourism Fair 2024 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Βουκουρεστίου Romexpo από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024.
Μαζί με τους επαγγελματίες του νομού, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά καταλύματα της Σιθωνίας και όχι μόνο, η Χαλκιδική με το μοναδικό της νησί την Αμμουλιανή έδωσε βροντερό παρών και έκανε για μία ακόμη χρονιά αισθητή την παρουσία της στην Ρουμανία.
Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Βουκουρέστι, η Ελλάδα παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων τουριστών και η Χαλκιδική εξακολουθεί να είναι η πρώτη τους επιλογή.
Στο πλαίσιο της προώθησης των επιχειρήσεων και του προορισμού έγιναν συναντήσεις (B2B) που διοργανώθηκαν από το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία με την αμέριστη συμπαράσταση του Διεθυντή κ. Γ. Σταφυλάκη και των στελεχών του. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης έκθεσης διανεμήθηκε και έγινε ανάρπαστο το έντυπο υλικό της Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν επαφές και συμφωνίες με ΜΜΕ ώστε να διοργανωθούν δημοσιογραφικά ταξίδια γνωριμίας με τον προορισμό.
Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα της Ρουμανίας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής βρίσκεται σε κάθε αγορά στόχο για την προώθηση της Χαλκιδικής και 15 συναπτά έτη στην TTR, αποτέλεσμα αυτού η Χαλκιδική να παραμένει πρώτος προορισμός για τους Ρουμάνους οδικούς τουρίστες για το 2024 και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την νέα σεζόν που έρχεται. Από 31 Μαρτίου 2024 οι αεροπορικές διαδικασίες άφιξης γίνονται πιο εύκολες για τους φίλους μας από τη Ρουμανία καθώς τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα να άρουν τους ελέγχους στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα των χωρών Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
Ο ΤΟΧ ανέλαβε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει μέσω ερώτησης της Ευρωβουλευτού κυρίας Σπυράκη στις 27/1 στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να υπάρξει νέα απόφαση για να οριστεί ημερομηνία της άρσης των ελέγχων στα χερσαία σύνορα κάτι το οποίο ενδιαφέρει άμεσα όλο τον οδικό τουρισμό. Όσων αφορά την έναρξη της σεζόν (26/4) προέκυψαν συζητήσεις για το έργο του fly over και ενημερώσαμε τα τουριστικά γραφεία και τους εκπροσώπους τους για τις εναλλακτικές διαδρομές προσέγγισης του νομού μας».
Τέλος αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και η συμμετοχή όλων των φορέων, των Ενώσεων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και κάθε μεμονωμένης επιχείρησης, στην προσπάθεια της τουριστικής προώθησης του τόπου.
διαβάστε ακόμα
-
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ηράκλειο 17/03 | 07:17
-
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στα Ιωάννινα 17/03 | 06:45
-
Στην Αμερική σαν Πήγα: Γυρίσματα στην Αμοργό για τη ζωή του θρυλικού μουσικού Γιώργου Κατσαρού 17/03 | 07:00
-
ITB | Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου το 2025 16/03 | 22:26
-
Σπάει τα ρεκόρ της ζήτησης η μαγευτική Υδρα και φέτος 14/03 | 10:28
-
«Άνοιγμα» της Σάμου στις διεθνείς αγορές 15/03 | 07:58
-
Το Καλαματιανό Μαντήλι «σύμβολο» στην προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Καλαμάτας 14/03 | 08:00
-
Ε.Ξ. Αιδηψού | Άνοιγμα στην αγορά της Βουλγαρίας - Τι λέει στο Tornos News ο πρόεδρος Θ.Ρουμελιώτης 14/03 | 08:24
-
Συνάντηση Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης με τον κ.Αρναουτάκη ενόψει της τουριστικής σεζόν 14/03 | 18:24
-
47ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας σε Πάτρα και Καλάβρυτα 17/03 | 06:00
δημοφιλέστερα
- 1 ITB | Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου το 2025 16.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Πώς θα λειτουργήσει η Σαντορίνη τη νέα σεζόν; Σύσκεψη τη Δευτέρα στο νησί με την Όλγα Κεφαλογιάννη 16.03.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 3 Η λαμπρή γιορτή της αγκινάρας και ο ...Δίας! 16.03.2025 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ
- 4 47ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας σε Πάτρα και Καλάβρυτα 17.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Ανοίγει τον Ιούνιο το JW Marriott Crete Resort & Spa, το πρώτο ξενοδοχείο Marriott στην Ελλάδα 16.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Τουρισμός | Το 44% των Βρετανών έχουν κλείσει ήδη τις διακοπές τους- Το Αλγκάρβε ο φθηνότερος προορισμός 16.03.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 7 «Άνοιγμα» της Σάμου στις διεθνείς αγορές 15.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Ο Oliver Grosse-Kleimann του Alltours στο Tornos News: Ρόδος και Κρήτη απογειώνονται στη γερμανική αγορά 17.03.2025 | TOUR OPERATORS
- 9 TUI | Το «δυναμικό πακέτο» και η επέκταση του μοντέλου συνεργασίας με τη Ryanair 15.03.2025 | TOUR OPERATORS
- 10 Μεγάλες επενδύσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 16.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ