Κοινές δράσεις για τον τουρισμό στη Μεσσηνία από Ένωση Ξενοδόχων και Επιμελητήριο
13 Feb 2024, 14:34 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στον τουρισμό.
Το κύριο ζήτημα ήταν η συμφωνία για την καθιέρωση τακτικής συνάντησης και επικοινωνίας των φορέων, ώστε να τίθενται επί τάπητος τα θέματα τουρισμού της περιοχής μας για να υπάρχει πιο αποτελεσματικός συντονισμός . Οι συναντήσεις αποφασίστηκε να γίνονται κάτω από την ομπρέλα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπου θα είναι ο φυσικός χώρος των συσκέψεων.
Στόχευση είναι να επισημαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ζητήματα αιχμής του τουριστικού κλάδου και να μπορέσουν να μπουν οι βάσεις ώστε να γίνει η Μεσσηνία τουριστικός προορισμός.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
• Το θέμα του αεροδρομίου: Τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους πως απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση περισσότερων πτήσεων καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης- παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου- στο θέμα των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι λειτουργικές και οι τουρίστες να έχουν τη δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης.
• Το νέο σχέδιο νόμου και το ζήτημα της παραχώρησης του αιγιαλού, σε καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και ο κίνδυνος που ενέχει να τεθούν οι παραλίες σε πλειστηριασμό με αποτέλεσμα να προκύψει απαγορευτικό τίμημα που θα διαμορφώνει τις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών σε μη προσιτά και ανταγωνιστικά επίπεδα.
• Θα επιδιωχθεί η άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ενίσχυση των τουριστικών ροών.
• Η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας καθώς και με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας με στόχο την αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή.
• Η υποβολή προτάσεων το προσεχές διάστημα με στόχο τη δημιουργία διευρυμένου φορέα προώθησης και διαχείρισης προορισμού, στον οποίο θα συμμετέχουν και ιδιώτες.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν στη συνάντηση
διαβάστε ακόμα
-
Το Βαρούσι: Η αρχοντική συνοικία των Τρικάλων 13/02 | 08:00
-
Η οικονομία της Σαντορίνης αγγίζει τα 2.5 δισ ευρώ - Η ακτινογραφία της φιλοξενίας σε νούμερα 12/02 | 06:45
-
Έκθεση για το Εργοστάσιο Εμαγιέ στην Κέα 13/02 | 06:20
-
Αμφιλοχία: Aνάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου για τουριστική προβολή 13/02 | 07:46
-
Δίκτυο συνεργασίας δήμων Ανατολικής Μάνης και Γαύδου και για τον τουρισμό 13/02 | 06:55
-
Τουρισμός | Η Χαλκιδική στους σταθερά αναπτυσσόμενους προορισμούς στην Ελλάδα 12/02 | 11:53
-
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 12/02 | 06:21
-
Πατρινό Καρναβάλι | Στα ύψη οι τιμές και η πληρότητα στα καταλύματα - Ενδεικτικό "τιμολόγιο" 12/02 | 11:02
-
Η ακτινογραφία των 5 βασικών τουριστικών αγορών της Κέρκυρας 12/02 | 06:30
-
Επέκταση, προβολή και προώθηση της εφαρμογής Explore Ionian Islands 12/02 | 06:55
δημοφιλέστερα
- 1 Olympic Holidays | Nέος προορισμός η Αλβανία αυτό το καλοκαίρι- προσθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο 12.02.2025 | TOUR OPERATORS
- 2 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 12.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Έκθεση για το Εργοστάσιο Εμαγιέ στην Κέα 13.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Τον Αλέξανδρο Βασιλικό τίμησε σήμερα η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 12.02.2025 | ΞΕΕ
- 5 Smartwings Poland: Νέες πτήσεις τσάρτερ προς Καβάλα το 2025 12.02.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 Δίκτυο συνεργασίας δήμων Ανατολικής Μάνης και Γαύδου και για τον τουρισμό 13.02.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων - Ξεναγήσεις για οικογένειες 12.02.2025 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 8 ΕΟΤ: Ορίστηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου 13.02.2025 | ΕΟΤ
- 9 Royal Caribbean: Mε homeporting στον Πειραιά το 2025 – Καμία ακύρωση λόγω Σαντορίνης 12.02.2025 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 10 Νέος τουρ οπερέιτορ στη Γερμανία από την Eurowings - Στόχος να φτάσει στο top10 της αγοράς 12.02.2025 | TOUR OPERATORS