Διεθνής εκδήλωση ορειβατικού σκι Pierra Creta στον Ψηλορείτη

21 Jan 2024, 07:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνής εκδήλωση ορειβατικού σκι Pierra Creta στον Ψηλορείτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στον Ψηλορείτη, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της διεθνούς εκδήλωσης ορειβατικού σκι Pierra Creta, τη οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Το Μαύρο Πρόβατο.

Ειδικότερα, το Pierra Creta είναι ένας «open», ομαδικός αγώνας ορειβατικού σκι που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελείται από δύο διαδρομές, τη διαδρομή Α με ενδεικτική υψομετρική διαφορά 1800 μέτρα και τη διαδρομή Β με ενδεικτική υψομετρική διαφορά περίπου 900 μέτρα. Οι ομάδες αποτελούνται από δύο ή τρία άτομα και διακρίνονται σε 3 κατηγορίες, τις γυναικείες ομάδες ορειβατικού σκι, τις ανδρικές/μικτές ομάδες ορειβατικού σκι και τις ομάδες splitboard. Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών.

Η φετινή εκδήλωση αναμένεται να έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς κλείνουν 10 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2014, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναδείξει την Κρήτη ως έναν ξεχωριστό διεθνή προορισμό για το αυξανόμενο κοινό του ορειβατικού σκι και να προσφέρει μια εναλλακτική και βιώσιμη προσέγγιση στον τομέα του ορεινού τουρισμού, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα