5 δράσεις για τη στήριξη του τουρισμού στη Μεσσηνία | Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων με την Όλγα Κεφαλογιάννη

13 Dec 2023, 17:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

5 δράσεις για τη στήριξη του τουρισμού στη Μεσσηνία | Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων με την Όλγα Κεφαλογιάννη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ενίσχυση του τουρισμού στη Μεσσηνία μέσα από συγκριμένες δράσεις ήταν το αντικείμενο συνάντησης, που είχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικό Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κύριοι Δημήτρης Καραλής και Δημήτρης Πατριαρχέας με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (φωτό) και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία μετά τις αρνητικές επιδόσεις της εφετινής χρονιάς στον τουρισμό της περιοχής, καθώς:

  • Οι διεθνείς αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας μειώθηκαν κατά 15,91%, σε αντίθεση με το σύνολο των διεθνών αφίξεων στη χώρα οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10.8%, για το εννεάμηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος του 2023, σε σχέση με το 2022, 
  • Η Πελοπόννησος συνεχίζει να κινείται στα επίπεδα του 2,5 – 3% των εθνικών τουριστικών εσόδων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

  • Η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων για την ενίσχυση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα.
  • Η συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο διαχείρισης του προγράμματος DMMO του Ταμείου Ανάκαμψης 16931, είναι καθοριστική προκειμένου να ενταχθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο cluster των προορισμών, γεγονός το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική υλοποίηση πολιτικών προβολής της περιοχής μας και της Πελοποννήσου γενικότερα.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Υπουργείου με partner την Περιφέρεια Πελοποννήσου (σε συνεργασία με αντίστοιχες Ενώσεις των φορέων), προκειμένου να υλοποιηθούν ολοκληρωμένα διασυνοριακά προγράμματα για την προϊοντική ανάπτυξη των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.
  • Η εφαρμογή πολιτικών με τη στήριξη του Υπουργείου για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας με τη συνεργασία αναγνωρισμένων φορέων (UNESCO, ATTA).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες του Νομού Μεσσηνίας για παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, καθώς στην περιοχή λειτουργούν πρότυπα διαγνωστικά κέντρα και μονάδες αποκατάστασης και αιμοκάθαρσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του City Hospital Καλαμάτας, κος Γιάννης Τασσιόπουλος.

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναγνώρισε την ανάγκη για ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής, ως ενός τόπου ο οποίος έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία και  εξέφρασε την πρόθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την κα Υπουργό Τουρισμού που ανταποκρίθηκε στο αίτημά της για υποστήριξη της αγοράς τουρισμού τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα