Σήμανση και ψηφιακή εφαρμογή μνημείων και αξιοθέατων Δελφών

08 Dec 2023, 19:47 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σήμανση και ψηφιακή εφαρμογή μνημείων και αξιοθέατων Δελφών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο της σήμανσης και της ψηφιακής εφαρμογής μνημείων και αξιοθέατων των Δελφών αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του δήμου Δελφών.

Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ψηφιακής εφαρμογής και την προμήθεια πληροφοριακών πινακίδων, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του δήμου Δελφών καθώς επίσης και στη δημιουργία των σχετικών μακετών με κατάλληλη μετάφραση.

Μεταξύ άλλων, για την ψηφιακή εφαρμογή θα υλοποιηθούν ιστοσελίδα -πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου, πληροφοριακό σύστημα,  παρουσίαση VR 360 μοιρών – εικονική ξενάγηση σε 360 μοίρες για τους ανωτέρω χώρους μέσα από την ιστοσελίδα και τα mobile applications, ψηφιακή εφαρμογή για έξυπνες συσκευές στα παγκόσμια stores όπως είναι τα Google και Apple, την οποία θα μπορούν να εγκαθιστούν στα κινητά τους και στα tablets τους όλοι οι χρήστες, τουριστικά πρακτορεία, επισκέπτες του δήμου, τουρίστες, ξεναγοί και άλλοι.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή στα κινητά και tablets θα περιέχει επαυξημένη πραγματικότητα για σημεία ενδιαφέροντος στα οποία υπάρχουν φωτογραφίες παλαιοτέρων χρόνων, καθώς και εικονική πραγματικότητα σε 360 μοίρες για λαογραφικούς χώρους και μουσεία εσωτερικού χώρου. Η εικονική περιήγηση θα γίνεται και από την ιστοσελίδα, χωρίς τη φυσική παρουσία του επισκέπτη.

‘Οσον αφορά στη σήμανση, οι πινακίδες θα είναι Plexiglass με μεταλλική βάση, Plexiglass clear και πινακίδες με φύλλο Etalbond, με τις σχετικές μακέτες και μεταφράσεις, όπου απαιτείται.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα