Μυτιλήνη: Μητρώα για ξενοδοχεία και εστίαση ως μέτρο προστασίας για πληγέντες από καταστροφές

06 Dec 2023, 07:31 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μυτιλήνη: Μητρώα για ξενοδοχεία και εστίαση ως μέτρο προστασίας για πληγέντες από καταστροφές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δημιουργία μητρώων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων διατροφής ως μέτρο προστασίας της ζωής και της υγείας των πληγέντων πολιτών από εξελισσόμενη ή επικείμενη φυσική-τεχνολογική καταστροφή στα διοικητικά όρια του δήμου Μυτιλήνης αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του δήμου.

Ειδικότερα, τα μητρώα που θα καταρτιστούν για την περίοδο 01-01-2024 έως 31-12-2024, έχουν ως εξής:

Μητρώο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων: Σε περίπτωση που εκδηλωθεί μία φυσική ή τεχνολογική καταστροφή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στέγασης στους κατοίκους και εφόσον δεν επαρκούν οι χώροι καταφυγής, οι επιχειρήσεις αυτές θα κληθούν από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διαθέσουν τον αναγκαίο αριθμό κλινών για τη φιλοξενία των πληγέντων πολιτών.

Μεταξύ άλλων, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να δηλώσουν την κατηγορία τους, τον μέγιστο αριθμό κλινών που μπορούν να διαθέσουν κατά τη διάρκεια του έτους, το ημερήσιο κόστος και τυχόν επιπλέον παροχές προς τους πληγέντες. Για την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, η ανώτατη προσφερόμενη τιμή ορίζεται στα 40 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, ενώ για την περίοδο Οκτωβρίου-Μαΐου, η τιμή ορίζεται στα 30 ευρώ ανά άτομο την ημέρα χωρίς ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εγκαταστάσεων με υπηρεσίες φαγητού για τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, οι τιμές διαμορφώνονται στα 50 ευρώ ανά άτομο και 30 ευρώ ανά άτομο αντίστοιχα, χωρίς ΦΠΑ.

Μητρών Επιχειρήσεων Διατροφής: Οι επιχειρήσεις αυτές, θα πρέπει να παρέχουν ημερήσια γεύματα και πόσιμο εμφιαλωμένο νερό από πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, με τη διάθεση του σχετικού εξοπλισμού που απαιτείται, φροντίζοντας παράλληλα για τα μεταφορά τους στον τόπο της εστίασης. Τέλος, η τιμή ανά άτομο για το σύνολο τριών γευμάτων ορίζεται στα 10 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα