To Ρέθυμνο τίμησε την τηλεοπτική σειρά "Σασμός"

28 Nov 2023, 16:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

To Ρέθυμνο τίμησε την τηλεοπτική σειρά "Σασμός"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  • Αναδημοσίευση από goodnet.gr, όπου μπορείτε να δείτε φωτό από την εκδήλωση

Τους συντελεστές της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Alpha TV " ΣΑΣΜΟΣ " βράβευσε το βράδυ της Κυριακής η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργη Μαρινάκη.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ρεθύμνης, με την ευκαιρία των γυρισμάτων της σειράς στην πόλη του Ρεθύμνου αυτές τις μέρες.

Υλοποιήθηκε βάσει της απόφασης της Επιτροπής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τον περασμένο Σεπτέμβρη, για την συνεισφορά της σειράς στην τουριστική προβολή του Ρεθύμνου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο δημαρχείο Ρεθύμνου βρέθηκαν μέλη της παραγωγής, καθώς και τοπικοί φορείς.

Τους ηθοποιούς εκπροσώπησαν η Μαρία Τζομπανάκη, ο Μιχάλης Αεράκης και ο Στέλιος Μάινας, στους οποίους και απονεμήθηκαν βραβεία.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης τούς υποδέχθηκε στο γραφείο του, όπου τους πρόσφερε μία ρακή για το καλωσόρισμα.

Βραβεία απένειμαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης.

«Ο Σασμός αποτελεί την άλλη πλευρά της βεντέτας. Έρχεται λοιπόν ο σασμός σαν μία διαδικασία που αναδεικνύει αξίες του νησιού», είπε με αφορμή τον ιδιαίτερο – για την Κρήτη και τους κρητικούς – τίτλο της σειράς, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, καλωσορίζοντας στο δημαρχείο τους συντελεστές του «Σασμού», και υποδέχθηκε με τα πλέον κολακευτικά σχόλια τους τρεις ηθοποιούς, που έχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την Κρήτη στο «αίμα» τους.

Ο Μιχάλης Αεράκης – ο παπα Μιχάλης της σειράς – είναι άλλωστε Ανωγειανός, ενώ η Μαρία Τζομπανάκη ή η … καπετάνισσα Καλλιόπη είναι χανιώτισσα και ρεθυμνιώτισσα. Κατάγεται από τις Μαργαρίτες από την πλευρά της μητέρας της και δεν παραλείπει να είναι πάντα παρούσα στον τόπο της. Όσο για τον Στέλιο Μάινα, έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την Κρήτη λόγω της συζύγου του που κατάγεται από τα Χανιά.

«Είμαστε χαρούμενοι που ο Σασμός παρουσιάζει τον τόπο μας, για τον οποίο είμαστε πολύ περήφανοι και χαιρόμαστε που μέσα από την σειρά τον απολαμβάνει όλος ο κόσμος», είπε η αντιδήμαρχος Tουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, βραβεύοντας τους συντελεστές της σειράς, τους ηθοποιούς, την σκηνοθέτη Ζωή Φίλιππα αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha που έχει και κρητική ηγεσία και δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στην Κρήτη και το γνωστό σήριαλ.

Τον θαυμασμό της για την Κρήτη και τον πολιτισμό της επανέλαβε η γνωστή κρητικιά ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, η οποία τόνισε: «Σας ευχαριστούμε που συμμερίζεστε και καταλάβατε τι κάνουμε όλοι μαζί, οι ηθοποιοί, η σκηνοθέτης, τα παιδιά που κρατούν τις κάμερες και δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, όλοι μας. Έχουμε τους ιδιοκτήτες του καναλιού που είναι κρητικοί και υποστήριξαν βαθιά αυτήν την προσπάθεια κι έχουμε την τύχη να έχουμε έναν διευθύνοντα σύμβουλο στον Alpha που είναι κρητίκαρος και μας φροντίζει πάντα. Και φυσικά έχουμε την αγάπη του κοινού που μας στηρίζει πάντα».

Τις ευχές του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha Μανώλη Δραϊνάκη μετέφερε ο «παπά Μιχάλης», ο Μιχάλης Αεράκης, που τόνισε πως «είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος γι’ αυτή την θέση και ήταν ένας από τους πρώτους που είδε τον Σασμό και είπε να τον πάρει το κανάλι μας». Όσο για τον ρόλο του, είπε πως ο ίδιος παίζοντας θυμάται τον παππού του, τον π. Μιχάλη από τα Ανώγεια, και πρόσθεσε: «Ο παπάς εκπροσωπεί το φως. Βλέπει τα σκοτάδια και τις δυσκολίες και προσπαθεί να ενώσει αντιθέσεις. Που ξέρει όλα τα μυστικά και ένας καλός παπάς δε μπορεί εν είδει κουτσομπολίστικης διάθεσης να τα λέει στο καφενείο. Έτσι, ο ρόλος μου για πρώτη φορά δε με κούρασε, γιατί δε κάνω τίποτα περισσότερο από το να αντιγράφω τον συγχωρεμένο τον παππού, τον παπά Μιχάλη στα Ανώγεια, σε πολύ πιο ταραγμένες εποχές».

«Η δική μας η δουλειά είναι πάρα πολύ δύσκολη για έναν λόγο: γιατί η κληρονομιά που έχουμε να διαχειριστούμε πέρα από το σενάριο, είναι πολύ βαριά. Έχουμε να διαχειριστούμε έναν πολιτισμό, ο οποίος έχει από τη φύση του διαφορετικότητες και ακριβώς γι’ αυτό έχουμε πάντα υπόψη μας ότι πρέπει να διαχειριστούμε κάτι πολύ ευαίσθητο. Και είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι όλοι για έναν επιπλέον λόγο. Αγαπάμε την Κρήτη βαθιά, αυτό που πραγματικά είναι αυτό που κουβαλάει μέσα στους αιώνες», είπε ο γνωστός ηθοποιός, ο «Παύλος» της σειράς, Στέλιος Μάινας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα