Γαστρονομική εκδήλωση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

27 Nov 2023, 07:07 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Γαστρονομική εκδήλωση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο πλαίσιο της Athens International Tourism & Culture Expo 2023 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί γαστρονομική εκδήλωση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την οποία θα επιμεληθεί, θα παρουσιάσει και θα προβάλει η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ειδικότερα, η σεφ θα παρουσιάσει τα παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα των νησιών.

Στόχος της γαστρονομικής εκδήλωσης, είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων, η στήριξη των τοπικών παραγωγών, η ανάδειξη της γαστρονομίας των νησιών στην τουριστική αγορά της Ελλάδας, αλλά και σε τουριστικούς παράγοντες του εξωτερικού που επισκέπτονται την έκθεση, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, η καταξιωμένη σεφ είχε την  επιμέλεια, την παρουσίαση και την προβολή εκδήλωσης για τη χιώτικη γαστρονομία στα Μεστά, με Χιώτισσες μαγείρισσες και Μεσαιωνικό παζάρι με τοπικά προϊόντα, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα