Βίντεο τουριστικής προβολής της Σητείας με έμφαση σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

24 Nov 2023, 07:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Βίντεο τουριστικής προβολής της Σητείας με έμφαση σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου το αίτημα της εταιρείας παραγωγής ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., εκ μέρους του δήμου Σητείας, για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης σε μνημεία και χώρους της περιοχής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δημιουργίας βίντεο τουριστικής προβολής της Σητείας, έχει προγραμματιστεί η κινηματογράφηση σε μνημεία όπως το μινωικό ανάκτορο Ζάκρου, η Ι.Μ. Τοπλού και η ΙΜ. Αγίου Ιωάννου Καψά.

Η εν λόγω κινηματογράφηση, θα διεξαχθεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ οι λήψεις θα πραγματοποιηθούν με την εποπτεία του αρμόδιου φυλακτικού προσωπικού του χώρου στο ανάκτορο Ζάκρου ή και εντεταλμένου προσωπικού της Εφορείας, προκειμένου να μην παρακωλύονται οι εργασίες που γίνονται στα μνημεία, καθώς και η ομαλή κίνηση των επισκεπτών.

Μεταξύ άλλων, το κινηματογραφικό συνεργείο και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες προστασίας των μνημείων και τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι οι εικόνες αρχαιολογικού περιεχομένου που θα συμπεριληφθούν στο έργο, δεν πρέπει να παρουσιάζονται με τρόπο που να αλλοιώνει το περιεχόμενό τους, χωρίς την προηγούμενη ειδική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα