Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Έβρο - Η Επιτροπή

23 Nov 2023, 07:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Έβρο - Η Επιτροπή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συστάθηκε Ειδική Επιτροπή με σκοπό την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα,  το πρόγραμμα στοχεύει στην αναγέννηση των δασικών εκτάσεων της περιοχής και, ειδικά, του πολύτιμου Δάσους της Δαδιάς, περιλαμβάνοντας παρεμβάσεις αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος του οικοσυστήματος, αλλά και της περιοχής.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών για την αντιπλημμυρική θωράκιση των πεδινών, αλλά και των περιαστικών περιοχών, σε συνεργασία με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τη στοχευμένη στήριξη παραγωγικών ομάδων, κλάδων και περιοχών που έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από την μεγάλη πυρκαγιά και τις επιπτώσεις αυτής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και σε κλάδους άμεσα σχετιζόμενους με τις δασικές εκτάσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχει προγραμματιστεί η δημιουργία ενός σχεδίου τουριστικής προβολής της πληττόμενης περιοχής, καθώς και η δημιουργία δράσεων και παρεμβάσεων πολιτισμού, τόσο στις άμεσα πληττόμενες, όσο και στις έμμεσα πληττόμενες περιοχές του Έβρου.

Αναλυτικά, τα μέλη της ανωτέρω Ειδικής Επιτροπής, έχουν ως εξής:

Τακτικά Μέλη:

Χρήστος Τριαντόπουλος, Προέδρος, Αθανάσιος Πετραλιάς, Αθανάσιος Κοντογεώργης, Δημήτριος Σκάλκος, Ευστάθιος Σταθόπουλος,

Εμμανουήλ Λογοθέτης, Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Γεώργιος Αμυράς,

Μιχάλης Αργυρού, Φώτιος Μάρης, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Ευάγγελος Δρυμπέτας, Κωνσταντίνος Χαζάκης, Ιωάννης Γήτας, Σταύρος Μπένος και Βασίλειος Γιαννακόπουλος.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα