Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Τουρισμού στα Τρίκαλα

06 Nov 2023, 07:46 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Τουρισμού στα Τρίκαλα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την τροποποίηση του καταστατικού της αποφάσισε η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Τρικκαίων Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α,  eTrikala A.E., ώστε να λειτουργήσει και ως Οργανισμός Διαχείρισης & Προώθησης Τουρισμού.

Στο σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός η συνεισφορά του Μύλου των Ξωτικών στην τοπική οικονομία, όπως επίσης και στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής. Η προσέλκυση δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, δίνει τη δυνατότητα της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, λειτουργώντας παράλληλα ως το πιο αποδοτικό μέσο προβολής για την ανάδειξη της όχι μόνο ως θεματικός προορισμός, αλλά και ως ένας προορισμός city break. Πλέον και με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Κεντρικής Ελλάδας, αναμένεται να αυξήσει την τουριστική της βαρύτητα σε επίπεδο χώρας.

Σε συνδυασμό με την χωροθέτηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος μνημείου των Μετεώρων και των ορεινών όγκων της Πίνδου στα δυτικά της περιοχής, η πόλη των Τρικάλων, καλείται να διαχειριστεί τις αυξανόμενες τουριστικές πιέσεις, χωρίς όμως να υπάρχει προγενεστέρος σχεδιασμός προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της διαχείρισης και προώθησης της περιοχής.

Επομένως, για να μπορέσει να λειτουργήσει η e-Trikala A.E. και ως Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, μεταξύ άλλων προσθέτει στον Σκοπό της την επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του οικείου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης για θέματα προβολής και προώθησης ενός προορισμού στην τουριστική αγορά, την προώθηση και αντικειμενική πληροφόρηση για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος για τον εκάστοτε προορισμό, όπως αξιοθέατα, προσβασιμότητα - μεταφορές, εγκαταστάσεις-διαμονή, τουριστικές υπηρεσίες, τη δημιουργία, υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής και τουριστικής πολιτικής του προορισμού, τη μελέτη και παρακολούθηση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, την εκπόνηση και υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και διαχείρισης του προορισμού, τη σύναψη συμβάσεων με φορείς του ιδιωτικού τομέα με σκοπό την τουριστική προβολή του προορισμού, την εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία προτύπων για την ανάδειξη της ταυτότητας του προορισμού και άλλα. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα