Κ.Μαρινάκος | Ο ρόλος του τουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη

27 Sep 2023, 09:45 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κ.Μαρινάκος | Ο ρόλος του τουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο 4ο Διεθνές Olympia Forum που διοργανώθηκε από το Delphi Economic Forum και την εφημερίδα ΄΄ΠΑΤΡΙΣ΄΄, 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στην Αρχαία Ολυμπία,  συμμετείχε  ως ομιλητής ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος με κεντρικό θέμα ανάλυσης τον ρόλο του τουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη και ευημερία, την οικονομική ολοκλήρωση και την κοινωνική συνοχή.  Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν επίσης  ο κ. Νικόλαος Κοροβέσης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, Εκτελεστικός Διευθυντής ΣΕΤΕ και ο κ. Σωτήρης Βαρελάς, Επίκουρος Καθηγητής Τουριστικών Σπουδών του Παν/μίου Πειραιώς.

Στο τριήμερο συνέδριο συμμετείχαν επίσης εξέχουσες  προσωπικότητες από το πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χώρο (Speakers | Olympia Forum IV | September 22 - 24, 2023)  ενώ το διεθνές Olympia Forum IV (https://olympiaforum.gr/), είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα, αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενδυνάμωση πόλεων. Παράλληλα έχει γίνει με τα χρόνια ένας κοινός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για τις προκλήσεις του Περιφερειακή Ανάπτυξη σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Καθηγητής Κων/νος Μαρινάκος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου η Πελοπόννησος να καταστεί ένας τουριστικός προορισμός με υψηλή ανταγωνιστικότητα με έμφαση στην  διαμόρφωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, την βελτίωση και ενίσχυση υποδομών, αναδομών και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων, την αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και δομών, την πράσινη ανάπτυξη και αειφορία, την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και απασχόλησης και την ενδυνάμωση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Η περιφερειακή πολιτική αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής της ΕΕ, για στενότερη οικονομική ολοκλήρωση, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνική συνοχή. Ταυτόχρονα, η αποκέντρωση έχει εξελιχθεί σε ισχυρή τάση διαχείρισης όχι μόνο περιφερειακών και τοπικών θεμάτων αλλά και εθνικών.

Η επιτυχής λειτουργία της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής σε επίπεδο ΕΕ έχει στρατηγική σημασία από την άποψη της συνολικής διαδικασίας ολοκλήρωσης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα