Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κρανίδι και Ράχες Φθιώτιδας

09 Aug 2023, 07:57 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κρανίδι και Ράχες Φθιώτιδας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές του Κρανιδίου και των Ραχών Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 92,56 τ.μ., η οποία αποτελείται από δύο κομμάτια 52,96 τ.μ. και 39,60 τ.μ. στη θέση Παναγίτσα Βερβερόντας στο Κρανίδι της Αργολίδας,  μπροστά από την ιδιοκτησία της κας Μαρινάτου Ελένης,  με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 62,50 τ.μ. στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Ραχών Φθιώτιδας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας και για εποχιακή χρήση 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 1,50 τ.μ.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξέδρων για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα