Στην Ελαφόνησο ο Πρίγκιπας Αλβέρτος B’ του Μονακό για την Οικολογική Εβδομάδα

07 Jun 2023, 10:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Στην Ελαφόνησο ο Πρίγκιπας Αλβέρτος B’ του Μονακό  για την Οικολογική Εβδομάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Αυτού Γαληνοτάτη Υψηλότητα Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος κατά την εναρκτήρια ημέρα της Οικολογικής Εβδομάδας Ελαφονήσου, που ξεκίνησε με την Πρώτη Σύνοδο Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SOSD1), που διοργάνωσε η Elafonisos Eco, μια δυναμική πρωτοβουλία που προάγει τους σκοπούς της οικολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης για το νησί της Ελαφονήσου και όχι μόνο.

O Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' εκφώνησε την κεντρική ομιλία του Συνεδρίου, προσθέτοντας μια κρίσιμη διεθνή διάσταση και προβολή στις προσπάθειες της Elafonisos Eco και επτά Ελλήνων Δημάρχων που καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση των στόχων και του οράματος της βιωσιμότητας.

Για το σκοπό αυτό, ήταν παρών στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας SOSD1 και αποδέχτηκε να είναι Επίτιμο Μέλος του Elafonisos Eco.

Υπήρξε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της ΑΓΥ από τους κατοίκους του νησιού και τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Σχολείο Ελαφονήσου και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου φύτεψε συμβολικά μια ελιά.

Επιπλέον, η ΑΓΥ συμμετείχε ενεργά στον δυναμικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων της στρογγυλής τραπέζης στο Συνέδριο, συμβάλλοντας στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Ο Επίτιμος Πρόξενος του Μονακό στην Ελληνική Δημοκρατία Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος ηγήθηκε της ομάδας του Προξενείου που έφτασε στην Ελαφόνησο για να υποστηρίξει την επίσκεψη της ΑΓΥ. Το Προξενείο υποστηρίζει ενεργά τέτοιες προσπάθειες που είναι σημαντικές για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα