Γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο Λάρισας

04 Jun 2023, 07:52 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο Λάρισας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 22 Ιουλίου στο Ομόλιο της Λάρισας, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της Γιορτής Καλαμποκιού και Ακτινίδιου, την οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Καλυψώ της Αγιάς.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη γιορτή που στόχο έχει να δοθεί ώθηση στα τοπικά προϊόντα, καθώς και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου σε σχέση με το ακτινίδιο και το καλαμπόκι, το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε θεσμούς, όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς για την διατροφική αξία του καλαμποκιού και του ακτινιδίου, παρουσίαση παραδοσιακών χορών καθώς και άλλες παράλληλες δράσεις ανάδειξης τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής όσο και των αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα, που θα έχουν σαν πρώτη ύλη το καλαμπόκι και το ακτινίδιο, με σκοπό την γνώση γύρω από τα προϊόντα, την προβολή της διατροφικής τους αξίας και την παρουσίαση της ποικιλότροπης χρήση τους.

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα