Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέα και Λευκάδα

24 May 2023, 08:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέα και Λευκάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέας και της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 30 τ.μ., στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Βλυχού Λευκάδας,  για εποχική χρήση 9 μηνών, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του κ. Γιαννακουδάκη Ελευθερίου του Γεωργίου.

Η πρόσβαση προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 6  τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 20  τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Καστελλάκια της Κέας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό  του κ. Πουρναρα Ευθυμίου του Ιωάννη και για εποχιακή χρήση 9 μηνών. Η πρόσβαση προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 3  τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξέδρων για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα