Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ Κινηματογράφου στη Δυτική Μάνη

20 Apr 2023, 08:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ Κινηματογράφου στη Δυτική Μάνη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη διενέργεια Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ Κινηματογράφου αποφάσισε ο δήμος Δυτικής Μάνης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Γιαννημάρας ανέφερε  στην εισήγησή του ότι ο δήμος Δυτικής Μάνης, δεν έχει μέχρι σήμερα καθιερώσει ένα θεσμό πολιτισμού.

Οι θεσμοί αυτοί, επαναλαμβανόμενοι, δίνουν μια αναγνωρισιμότητα στους δήμους και οικονομικά οφέλη, αλλά και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αν προσεχθεί ο χρόνος λειτουργίας τους. Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ Κινηματογράφου, παρόμοιο, δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Θα έχει ταινίες και δράσεις για παιδιά και ταινίες για τις άλλες ηλικίες, θα μπορεί να πραγματοποιείται και σε κλειστούς αλλά και σε ανοικτούς χώρους, θα είναι ετήσιο και η παρουσία των δημιουργών στον δήμο θα προκαλεί μεγάλη κινητικότητα.

Περαιτέρω, το Φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιείται για 4 ημέρες, προς το τέλος Ιουνίου. Η μία από τις 4 ημέρες θα είναι αφιερωμένη σε παιδιά και νέους με δράσεις και ταινίες που να αφορούν τα παιδιά, ενώ στις επόμενες ημέρες θα προβάλλονται πολύ καλές ταινίες στις οποίες θα έχουν προσκληθεί και οι δημιουργοί, ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα