Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στη Χίο

01 Apr 2023, 11:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί στη Χίο η 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.), σε συνεργασία μεταξύ άλλων με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου η οποία διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων του Προσκοπισμού της Χίου, θα συμμετέχουν ανιχνευτές 15-18 ετών  απ’ όλη την Ελλάδα. Η Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων που γίνεται στην Ελλάδα. Το κύριο αντικείμενο της δράσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των εφήβων μέσα από την παρουσίαση ερευνών που έχουν πραγματοποιήσει για διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί χορού, ταινιών μικρού μήκους, τηλεοπτικών σποτ, φωτογραφίας και σκίτσου, λογοτεχνίας, εφαρμογών αλλά και μουσικών συγκροτημάτων από τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν.

Η συμμετοχή κάθε χρόνο κυμαίνεται από 800 έως 1.000 άτομα, ενώ η εκδήλωση της Χίου αναμένεται να ξεπεράσει αυτούς τους αριθμούς.

Η εν λόγω δράση λαμβάνει ευρεία προβολή και δημοσιότητα, συμβάλλοντας κάθε φορά και στην τουριστική προβολή του τόπου που την φιλοξενεί. Εξάλλου, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του εκάστοτε τόπου, μεταφέροντας ποικιλοτρόπως τη θετική τους εμπειρία. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα