Κλειστός κάθε Τρίτη ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων - έντονη διαμαρτυρία των ταξιδιωτικών γραφείων

31 Mar 2023, 19:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κλειστός κάθε Τρίτη ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων - έντονη διαμαρτυρία των ταξιδιωτικών γραφείων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έντονη διαμαρτυρία τους προς τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς εκφράζουν τουριστικά γραφεία της Καβάλας, Θάσου και των γειτονικών περιοχών για το κλείσιμο του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων κάθε Τρίτη κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν 2023.

Χαρακτηριστικά, τα ταξιδιωτικά γραφεία GEORAMA TRAVEL (υπεύθυνος Αλέξανδρος Ξανθόπουλος), με έδρα την Καβάλα και Mermaid Travel Services (υπεύθυνη η κυρία Μαρία Πολυμέρου), με έδρα τη Θάσο, με επιστολή τους προς τα υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας, τον Περιφερειάρχη Αν.Μακεδονίας-Θράκης και τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Ανάπτυξης, τον Δήμαρχο Καβάλας και τους επαγγελματικούς φορείς, αναφέρουν:

" Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε στις 30.03.2023 ότι με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄1952/24.03.2023 κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν 2023 ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων θα είναι κλειστός κάθε Τρίτη. 

Έπειτα από την κρίση που είχαμε βιώσει στον τομέα της κρουαζιέρας από το 2016 και για μια τριετία , όπου οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων είχανε σχεδόν μηδενιστεί στο λιμάνι της Καβάλας, ως επαγγελματίες του τουρισμού, τα τουριστικά γραφεία καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια να επανακάμψει αυτός ο τομέας. Το αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο μας δικαίωσε, με αποκορύφωμα τη φετινή σαιζόν να έχουμε επιβεβαιωμένες 44 αφίξεις στο λιμάνι της Καβάλας, εκ των οποίων αρκετές είναι ημέρα Τρίτη. 

Η πορεία των πλοίων, καθώς και τα προγράμματα των εκδρομών που διατίθενται στους επιβαίνοντες, επιβεβαιώνονται στις εταιρίες το λιγότερο ένα χρόνο πριν από την άφιξη στο λιμάνι. Το εκδρομικό πρόγραμμα που είναι υψηλότερο στις προτιμήσεις των επισκεπτών, είναι το πιο γνωστό μνημείο της περιοχής μας , ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων. Οι κρατήσεις που έχουν ήδη οι εταιρίες, για την περίοδο Απρίλιο – Νοέμβριο 2023 για τον χώρο, είναι περίπου 400 επισκέπτες σε κάθε άφιξη πλοίου, δηλαδή περίπου 18.000 επισκέπτες .

Πρόσφατα, έχουν γίνει ενέργειες από φορείς της περιοχής, για περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής των αφίξεων στο νομό μας, γεγονός το οποίο μας ενθάρρυνε.  

Η κίνηση,  να παραμένει κλειστός κάθε Τρίτη, ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων,  ακυρώνει κάθε προσπάθεια που έχει γίνει και δυστυχώς τα θετικά αποτελέσματα δεν θα έχουν συνέχεια. 

Καμία εταιρία δεν θα δεχθεί να ακυρώσει κρατήσεις εκδρομών των πελατών της, τις οποίες έχει διαφημίσει και διαθέσει προς πώληση ένα χρόνο πριν και αν αναγκαστεί να το κάνει, το γεγονός θα αποτελέσει πλήρη δυσφήμιση για την περιοχή μας και τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές. 

Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αποτελεί διαφήμιση για την περιοχή μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνει κλειστός!

Δεν υπάρχει δικαιολογία να ανακοινώνεται μια τέτοια απόφαση πέντε ημέρες πριν τηn πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας η οποία είναι 04.04.2023 ημέρα Τρίτη. 

Ζητούμαι την άμεση διόρθωση του ωραρίου λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων. 

Σε μια περιοχή όπου ο Τουρισμός αποτελεί στήριγμα της οικονομίας, πρέπει να γίνονται ενέργειες προς την ενίσχυσή του και όχι προς την υποβάθμιση και δυσφήμισή του

Σε αναμονή των ΑΜΕΣΑ δικών σας ενεργειών"

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα