Στρατηγικής σημασίας συνεργασία των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης–Βελιγραδίου

28 Mar 2023, 11:02 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης–Βελιγραδίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και  Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου κ. Miodrag Popovic την Πέμπτη 23 Μαρτίου  2023 σε μία λαμπρή εκδήλωση στο  White Palace του Βελιγραδίου.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, o επίσημος οργανισμός διαχείρισης και προώθησης προορισμού DMO και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Tourism Plus – Global Tourism Consultants.

Το  εν λόγω Μνημόνιο αποτελεί επισφράγιση της ενίσχυσης, της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του Βελιγραδίου προκειμένου να επιτευχθούν:

  • Η προώθηση και από τους δύο Οργανισμούς είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και των περιχώρων τους ως προορισμοί city break, γαστρονομίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, συνεδρίων, αθλητισμού αλλά και  Business.
  • Η δυνατότητα συνεργειών και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην Ελλάδα και τη Σερβία. 
     

Την υπογραφή του Μνημονίου χαιρέτησαν ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Καραγεώργεβιτς, η Πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Μαρία Λεβαντή και η Πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Βούλα Πατουλίδου.

 Στην εκδήλωση παρέστη η Πριγκίπισσα Αικατερίνη, ο επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού τομέα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι κ. Αντώνης Κατεπόδης, ο επικεφαλής του τμήματος Δημόσιας Διπλωματίας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Χάρης Γαργαλίδης, η Διευθύντρια του τμήματος Tουρισμού του Δήμου Βελιγραδίου κ. Marija Vukovic, η εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας κ. Aneta Uskokovic, ο Διευθυντής της ένωσης τουριστικών γραφείων ΥUTA κ. Aleksandar Senicic, chief operation officer της Air Serbia Goran Grozdanic, η εμπορική διευθύντρια της Air Serbia για Ελλάδα κ. LidijaRadic, o Διευθυντής Μάρκετινγκ προορισμού του SerbianConventionBureau κ. Dejan Crnomarkovic, η επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας κ. Tijana Maljkovic, o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών Σερβίας κ. Νικόλαος Σλιουσαρένκο, πρόεδροι επιμελητηρίων, δημόσιων φορέων και οργανισμών  της Σερβίας, εκπρόσωποι των 15 μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Σερβίας και επιχειρηματίες.

Με στόχο την περαιτέρω προβολή της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά της Σερβίας, στελέχη του Οργανισμού παρουσίασαν τον προορισμό στους Tour Operators  Travel Agents, Δημοσιογράφους, Bloggers, Social Media Influencers, Τοπικούς Άρχοντες, Επιχειρηματίες, Διπλωματικές Αρχές, Προέδρους Φορέων και επιμελητηρίων.

Πρώτος προορισμός των Σέρβων η Θεσσαλονίκη

Η Ελλάδα, και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε και το 2022 τον δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών για τους Σέρβους ταξιδιώτες, λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης, των προσιτών τιμών, της καλύτερης θάλασσας, της παρόμοιας νοοτροπίας καθώς και των παραδοσιακών δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Οι Σέρβοι τουρίστες ταξιδεύουν για αναψυχή και πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλης διάρκειας (περισσότερες από 8 διανυκτερεύσεις). Δείχνουν ενδιαφέρον για το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό καθώς και το city break. Η περίοδος που επισκέπτονται μαζικά τη χώρα μας είναι από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, αλλά και το διάστημα των γιορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η AirSerbia πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Από 15 Μαΐου οι πτήσεις θα αυξάνονται έτσι ώστε το καλοκαίρι να φτάσουν τις οκτώ ανά εβδομάδα. Από 13 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν για πρώτη φορά πτήσεις από την πόλη Kraljevo  με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου παρέστη την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2022 στην επίσημη δεξίωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με την Πρέσβη κ. Λεβαντή, στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Η κ Πατουλίδου έδωσε συνέντευξη  στο κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RTS της Σερβίας και στη διάσημη reporter κυρία Jasmina Rakocevic και μίλησε για την σημαντική στιγμή στις σχέσεις εξωστρέφειας των δύο προορισμών, προσκαλώντας παράλληλα τους Σέρβους τηλεθεατές στη Θεσσαλονίκη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης της υπογραφής του Μνημονίου συναντήθηκε με μία ομάδα 30 Σέρβων γιατρών και συζήτησε τις προοπτικές του ιατρικού τουρισμού  στη Θεσσαλονίκη, προσκαλώντας τους να γνωρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τον προορισμό.

H Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης δήλωσε: “Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Σερβία είναι υπόδειγμα καλής γειτονίας. Αντανακλούν τα αισθήματα γνήσιας φιλίας των δύο λαών με βάση τους ιστορικούς και τους πολιτιστικούς δεσμούς. Η Θεσσαλονίκη με όχημα τον τουρισμό, -ειδικά τον θεματικό- αλλά και την τουριστική εκπαίδευση, αναδεικνύεται σε σταθερή γέφυρα για την σύνδεση της περιοχής των Βαλκανίων και το πέρασμά της σε μία νέα εποχή ανάπτυξης με βάση την βιωσιμότητα. Σε αυτήν την εποχή, προσβλέπουμε όλοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την ηγετική θέση που μπορεί και πρέπει να αναλάβει η Θεσσαλονίκη και μέσω αυτής η πατρίδα μας στην ευρύτερη περιοχή”.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα