Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας | Ξεκίνησε η σεζόν με αισιοδοξία για μια καλή χρονιά στο νησί
27 Mar 2023, 19:44 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Με αισιοδοξία για θετικό πρόσημο σε αφίξεις και έσοδα ξεκίνησε χθες Κυριακή 26 Μαρτίου η νέα τουριστική σεζόν για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας και το νησί.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας-AOCTA με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και άλλους φορείς υποδέχθηκαν την πρώτη από τις δέκα προγραμματισμένες πτήσεις που αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο από ευρωπαϊκές χώρες.
Στους επιβάτες της πτήσης από Μπέλφαστ προσφέρθηκε ένα θερμό καλωσόρισμα με μουσικό δρώμενο από την Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας Καποδίστριας και παράλληλα προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα.
Η νέα τουριστική σεζόν προδιαγράφεται δυναμική για την Κέρκυρα, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος, παρά τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των πληθωριστικών τάσεων που επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σημειώνεται δε πως η Κέρκυρα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς πασχαλινούς τουριστικούς προορισμούς, με υψηλές πληρότητες και μεγάλη ζήτηση για το τριήμερο του Πάσχα.
Πολύ σημαντικό, όπως αναφέρεται, κρίνεται το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου από την FRAPORT για την ασφάλεια των επιβατών και των αεροσκαφών με κυριότερο το έργο ανακατασκευής του διαδρόμου προσγείωσης /απογείωσης και του τροχόδρομου, επίσης πολύ σημαντικό για την μεταστροφή του τουριστικού προορισμού Κέρκυρα στον ποιοτικό τουρισμό είναι η κατασκευή της νέας αίθουσας VIP για την εξυπηρέτηση κυρίως των ιδιωτικών αεροσκαφών η οποία σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την διεύθυνση του αεροδρομίου υπολογίζεται να παραδοθεί για χρήση τον Ιούνιο 2023.
Στα θετικά είναι και η ενίσχυση του ΑΤ αεροδρομίου με επιπλέον αστυνομικούς, σίγουρα θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες κατά την άφιξη και την αναχώρηση τους.
"Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην τουριστική βιομηχανία του νησιού μας, Τουριστικοί Πράκτορες -Ξενοδόχοι-Τουριστικά καταλύματα –Ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων, καταστήματα εστίασης αναβαθμίζονται συνεχώς, προσφέροντας υπηρεσίες αντάξιες του ονόματος του τουριστικού προορισμού Κέρκυρα", τονίζει ο AOCTA, προσθέτοντας:
"Δυστυχώς παραμένει άλυτο και οξύνεται το μέγα πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων κυρίως στο κομμάτι των παρεχόμενων υπηρεσιών".
Τέλος, τον Σύνδεσμο ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας και τα μέλη του εξακολουθεί να προβληματίζει ιδιαίτερα το θέμα της υστέρησης - μη υλοποίησης των έργων βελτίωσης των δημόσιων υποδομών στο νησί.
διαβάστε ακόμα
-
Στην Ελαφόνησο ο Πρίγκιπας Αλβέρτος B’ του Μονακό για την Οικολογική Εβδομάδα 07/06 | 10:04
-
H Cyprus Airways συνδέει την Πρέβεζα με τη Λάρνακα 06/06 | 15:55
-
Φωτογραφικό λεύκωμα «Crete» με τη ματιά της Μαρίνας Βερνίκου. 07/06 | 12:16
-
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Στοχευμένη δράση τουριστικής προβολής στη Μαδρίτη 07/06 | 12:37
-
Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα 07/06 | 07:10
-
Δεύτερο Tolo Fest στο Τολό 07/06 | 07:04
-
Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών κλείνει 10 χρόνια 06/06 | 07:02
-
Βραδιά μόδας και λάμψης στον Πειραιά στις Ημέρες Θάλασσας 2023 05/06 | 11:37
-
Με συρτάκι και παραδοσιακό κουλούρι υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη τους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων (Βίντεο) 04/06 | 10:56
-
Περιφέρεια Θεσσαλίας | Το νέο portal για το Βουνό των Θεών και τις παραολύμπιες περιοχές 02/06 | 10:54
δημοφιλέστερα
- 1 Ρωσικός τουρισμός: Πακέτα διακοπών στο Ηράκλειο μέσω Αττάλειας προσφέρει ο τουρ οπερέιτορ Pegas 02.06.2023 | TOUR OPERATORS
- 2 Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Λέσβο, Ικαρία και Χίο 04.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Ajul Luxury Hotel: Στη Χαλκιδική άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Registry Collection της Wyndham στην Ελλάδα (φωτο) 02.06.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 4 Προβολή της Χαλκιδικής στην Ισπανία 02.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Η σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων στη φιλοξενία 03.06.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη και η προβολή της χώρας στις ΗΠΑ 03.06.2023 | ΕΟΤ
- 7 Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Ρόδου από τον Σέρβο συγγραφέα ταξιδιωτικών εμπειριών Ivan Andrejic 04.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 8 Τουρκικός τουρισμός: Αυξημένες κατά 27,5% οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο 02.06.2023 | ΚΟΣΜΟΣ
- 9 Δήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival 02.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο Λάρισας 04.06.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ