Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και για τους Αυστριακούς συνταξιούχους | Έρχονται 5.500 το 2023 και άλλοι τόσοι το 2024

21 Mar 2023, 19:08 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και για τους Αυστριακούς συνταξιούχους | Έρχονται 5.500 το 2023 και άλλοι τόσοι το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Ferien Messe 2023 στη Βιέννη. Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για την προβολή του προορισμού.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, προκειμένου να συμβάλλει στην λειτουργία του περιπτέρου της Χαλκιδικής για την προβολή της στην τουριστική αγορά της Αυστρίας.

5.500 συνταξιούχοι, εκτός των άλλων, έχουν επιλέξει την Χαλκιδική για τις διακοπές τους μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα του TO Senioren Reisen Austria. Ίδιος αριθμός θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική και το 2024. Για τη διαμονή τους έχει επιλεγεί η περιοχή της Ουρανούπολης και με οργανωμένες εκδρομές θα επισκεφθούν ολόκληρη την Χαλκιδική από τις 10 Απριλίου έως τα μέσα του Μαΐου μεγιστοποιώντας την αναγνωρισημότητα του προορισμού.
 
O Aντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Διευθυντή του ΤΟΧ κ. Γιώργο Μπρουτζά συναντήθηκαν με την CEO του SENIOREN REISEN AUSTRIA κα Gerlinde Zehetner και με την επικεφαλής των γκρουπ στην Χαλκιδική κα Fanny Grammatikou – Nunner για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και για το πως θα γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή των Αυστριακών στην περιοχή μας. Σημαντική η συμβολή του γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας με την Προϊσταμένη κα Σταυρούλα Σκαλτσή και τον κ. Ιωάννη Ραφαλιά για την προβολή της Χαλκιδικής.
 
Στους επισκέπτες της Ferien Messe 2023 δόθηκαν πληροφορίες, διαφημιστικό υλικό και κεράσματα από ποτά και προϊόντα που είχε φροντίσει το γραφείο του ΕΟΤ.

Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον των Αυστριακών για την περιοχή μας (το 2019 οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν 166.933 και  το 2022 έφτασαν τους 176.128) και σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, προγραμματίζεται επίσκεψη κορυφαίων δημοσιογράφων στην Χαλκιδική, προκειμένου να γίνει ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της συνολικής τουριστικής προσφοράς της περιοχής μας.
 
Ανάμεσα σε 840 εκθέτες από 80 και πλέον χώρες, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλό (αύξηση κρατήσεων +20% σε σχέση με πέρσι και +10% σε σχέση με το 2019) και όλα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια δυναμική από την τουριστική αγορά της Αυστρίας. Ιδιαίτερα η Χαλκιδική αναδεικνύεται ως άκρως δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών.
 
Την έκθεση και το περίπτερο της Χαλκιδικής τίμησαν η Υφυπουργός για θέματα τουρισμού της Αυστρίας κα Susanne Kraus-Winkler, η Υπουργός τουρισμού της Κροατίας κα Nikolina Brnjac και η Σύμβουλος Εμπορικών και οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κα. Γιούλη Μπογιατζοπούλου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα