Ισπανική εταιρεία στην εποπτεία της εναέριας κυκλοφορίας ινδικών αεροδρομίων

20 Mar 2023, 08:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανική εταιρεία στην εποπτεία της εναέριας κυκλοφορίας ινδικών αεροδρομίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Ισπανικός Όμιλος Indra, κορυφαίος κλάδου τεχνολογικής μηχανικής στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας και των μεταφορών, ανέλαβε την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος κεντρικής διαχείρισης της επιτήρησης και του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στην Ινδία.

Η σύμβαση ανάθεσης ανέρχεται σε λίγο άνω των 55 εκατ. ευρώ και αφορά τα πέντε μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και αεροδρόμια της χώρας, τα οποία καλύπτουν το 80% του ινδικού εναερίου χώρου. Η ανάληψη του εν λόγω έργου αναμένεται να καταστήσει τον Όμιλο Indra ως ηγέτη στο πεδίο του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ινδία.

Σύμφωνα με εταιρικές πηγές, μέσω του έργου πρόκειται να δρομολογηθούν βελτιώσεις με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα το έργο πρόκειται να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας των πτήσεων, στην αύξηση της δυνατότητας εξυπηρέτησης και στη μείωση των καθυστερήσεων, των εκπομπών ρύπων και της ηχορύπανσης στην Ινδία. Η ανάληψη του έργου από την Indra στον ινδικό τομέα εναέριας κυκλοφορίας ενισχύει τη παρουσία της ισπανικής εταιρείας στην ασιατική αγορά, παράλληλα με την επέκταση της θέσης της στις αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα