Βιώσιμο επιχειρηματικό σχήμα για την αξιοποίηση των θερμών πηγών Eμπρός Θέρμης στην Κω

15 Mar 2023, 05:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Βιώσιμο επιχειρηματικό σχήμα για την αξιοποίηση των θερμών πηγών Eμπρός Θέρμης στην Κω

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κω και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΚΩ.Α.Ν. Α.Ε.» με αντικείμενο «Βιώσιμο επιχειρηματικό σχήμα για την οικονομική εκμετάλλευση και αξιοποίηση των θερμών πηγών Eμπρός Θέρμης».

Το κτίριο των Θερμών Πηγών της Κω αποτελεί ένα ιστορικό και εμβληματικό κτίριο του νησιού, το οποίο λειτουργούσε ως ιαματικά λουτρά από την περίοδο της Ιταλοκρατίας. Το σημείο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, χωρίς όμως να μπορούν να απολαμβάνουν καμία υπηρεσία, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες παραμένει εγκαταλειμμένο. Έτσι, ένας χώρος ο οποίος θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού, δεδομένης και της τουριστικής δυναμικής του, αποτελεί λόγο δυσφήμισης.

Η Ιαματική πηγή «Εμπρός Θέρμη», η οποία αναβλύζει στο σημείο, αποτελεί αναγνωρισμένη ιαματική πηγή με σχετική υπουργική απόφαση.  Με την ίδια Υπουργική Απόφαση παραχωρείται έκταση 100 μ. περιμετρικά της πηγής στον Δήμο Κω, με σκοπό την ανέγερση κτιριακών συγκροτημάτων υδροθεραπευτηρίων για την εξυπηρέτηση των λουόμενων. Σύμφωνα με τον Δήμο αποτελεί, επιτακτική ανάγκη η αξιοποίηση και επαναλειτουργία του κτιρίου ως μονάδα ιαματικής θεραπείας, καθώς θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης και τουριστικής προβολής για το νησί.

Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος Κω, πρόκειται να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον αναπτυξιακό οργανισμό ΚΩ.Α.Ν. Α.Ε., σκοπός της οποίας είναι η συνεργασία του Δήμου της Κω με τον Αναπτυξιακό οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΩ.Α.Ν. Α.Ε.», για την τεχνική υποστήριξη του πρώτου από τον δεύτερο, με στόχο την διερεύνηση και παρουσίαση προτάσεων σύστασης ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχήματος για την οικονομική εκμετάλλευση και αξιοποίηση των θερμών πηγών εμπρός Θέρμης», ως μονάδα ιαματικής θεραπείας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα