Σε 5 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Κρήτης το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου

06 Mar 2023, 10:58 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Σε 5 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Κρήτης το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην έκθεση F.R.E.E στο Μόναχο (22-26/02/2023) την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, αναψυχής και κάμπινγκ στη Βαυαρία ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση στο περίπτερο της Κρήτης κυρίως από επισκέπτες που προτιμούν εδώ και χρόνια την Κρήτη, εξ’ ου και αναφωνούσαν με χαμόγελο “mein Lieblingsort” (ο αγαπημένος μου τόπος).

Την έκθεση, με 1.000 εκθέτες από 50 χώρες επισκέφτηκαν πάνω από 160.000 άτομα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ τα στελέχη Πανταζής Γεώργιος-Νικόλαος και Στεφανίδου Αναστασία, εξυπηρετούσαν και παρείχαν πληροφορίες στους επισκέπτες του Περιπτέρου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Ρέα Τσιτσάνη και ο Εμπορικός Ακόλουθος Γεώργιος Λυμπέρης. Στο πλαίσιο της ίδια έκθεσης, έλαβαν χώρα δύο παράλληλες εκδηλώσεις – παρουσιάσεις της Περιφέρειας Κρήτης, στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Μονάχου και τη Βιέννη, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, παρουσίασε τον προορισμό.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, που ήταν και η τιμώμενη Περιφέρεια, στη διεθνή Τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας (23-26/2/2023), στην οποία συμμετείχαν 350 εκθέτες από 33 χώρες. Την έκθεση εγκαινίασε ο Προέδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης πλαισιωμένος από τους  Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Πιτσούλη και Νίκο Ξυλούρη καθώς και το Μαρκαντωνάκη Μανώλη, Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες της αγοράς με σκοπό την ισχυροποίηση των ελληνικών προορισμών και τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών. Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν πέρα από πολυάριθμο κοινό, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι του τουρισμού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Διεθνής ‘Έκθεση Τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.  Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Χανίων, Μανόλης Βολικάκης  και ο  πρώην υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Τάσος Διαμαντάκης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας  και μέλους του Ρουμανικού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Ζησόπουλος, ενώ ιδιαίτερα σημαντική  ήταν η  βράβευση από την αντιπροσωπεία της Κρήτης του γνωστού στο Ρουμανικό κοινό ραδιοφωνικού παραγωγού και δημοσιογράφου Daniel Buzdugan, ο οποίος είναι μεγάλος φίλος της Κρήτης, διατηρεί μάλιστα και ιδιόκτητη κατοικία στο νησί,  και αποτελεί ουσιαστικά  πρεσβευτή της Κρήτης στη Ρουμανία. Από τις συνομιλίες με  τους επισκέπτες του περιπτέρου διαπιστώθηκε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον τους  να επισκεφτούν την Κρήτη, ιδίως σε αυτούς που ανήκουν στην υψηλότερη εισοδηματική τάξη. Επίσης ο ΕΟΤ παρέθεσε δείπνο εργασίας σε Ρουμάνους Δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, Bloggers, Influencers,  στο οποίο παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι όλων των συμμετοχών του Ελληνικού περιπτέρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία προώθησης των ελληνικών προορισμών.  

Το ίδιο διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 45η διεθνή έκθεση τουρισμού «Travel – Utazas» στη Βουδαπέστη, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ. Η Κρήτη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ούγγρων ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς, κυρίως για διακοπές ήλιου – θάλασσας και το 2022 την επισκέφθηκαν περίπου 40.000 Ούγγροι.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία κος Αποστολάκης Εμμανουήλ, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, μαζί με τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Δούκα Μαρινόπουλο, και πλήθος επισκεπτών οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό της προϊόν και γεύθηκαν παραδοσιακά προϊόντα. Στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν επαφές με διοργανωτές ταξιδιών, δημοσιογράφους και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ενώ εκπρόσωπος ενός από τους μεγαλύτερους tour operators στην Ουγγαρία δήλωσε ότι υπάρχει αύξηση έως και 30% στις προκρατήσεις για τη σαιζόν 2023. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη και το στέλεχος Μαρίνα Τσαπαρίδη.

Τέλος, από 24-26/02/2023 η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στη διεθνή έκθεση τουρισμού «FERIE FOR ALLE», στο Χέρνινγκ της Δανίας. Την έκθεση στην οποία συμμετείχαν 566 Εκθέτες από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν πάνω από 55.000 Δανοί, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη,  αποδεικνύοντας ότι το νησί μας συνεχίζει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους για διακοπές ήλιου & θάλασσας, τις φυσιολατρικές διαδρομές, τον πολιτισμό και την γαστρονομία.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία Φραγκίσκος Κωστελλένος, καθώς και ο Πρέσβης της Κύπρου Ιάκωβος Κιρακοσιάν, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν επαφές με tour operators και δημοσιογράφους, με τις πωλήσεις πακέτων διακοπών για το 2023 να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια της Έκθεσης πωλήθηκαν πλέον των 8 χιλ. πακέτων διακοπών με μερίδιο πωλήσεων για την Ελλάδα άνω του 70%.  Η Κρήτη συνδέεται την καλοκαιρινή περίοδο με απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και του Μπίλουντ, ενώ το 2022 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για την αύξηση της επισκεψιμότητας από την Δανία στο νησί μας. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Όλγα Μηλιώνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε σχετικά: «Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που η Περιφέρεια Κρήτης κορύφωσε την Τουριστική Προβολή της μέσω της συμμετοχής της σε πέντε (5) εκθέσεις, έξι (6) πρωτεύουσες και παράλληλες εκδηλώσεις για την παρουσίαση του προορισμού. Η συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων & Αντιδημάρχων Τουρισμού και των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης, φανερώνει τον υψηλό αίσθημα Συγκρητισμού το οποίο έχει αναπτυχθεί, με σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος που είναι μια ακόμα επιτυχημένη χρονικά, ακόμα καλύτερη από το 2022, για την Κρήτη, Παντού!».

 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα