Άνοιξε η σεζόν για την Καλαμάτα | Η πρώτη απευθείας πτήση την Κυριακή από το Μόναχο

20 Feb 2023, 15:33 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Άνοιξε η σεζόν για την Καλαμάτα | Η πρώτη απευθείας πτήση την Κυριακή από το Μόναχο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου , νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σηματοδότησε η χθεσινή πρώτη απευθείας πτήση από Μόναχο προς Καλαμάτα. Τους 110 επιβάτες καλωσόρισαν θερμά αντιπροσωπείες της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας  και του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας προσφέροντας σε όλους καλάθι καλωσορίσματος με τοπικά προϊόντα.

Η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει ότι το ελπιδοφόρο αυτό γεγονός αποδεικνύει τη δυναμική που διατηρεί η Μεσσηνία στη διεθνή τουριστική αγορά χάρη στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων που διαθέτει η περιοχή. Ταυτόχρονα, αποτελεί σημαντική ένδειξη περαιτέρω ανάπτυξής της εφόσον υπάρξουν οι συνθήκες βελτίωσης των υποδομών με προεξάρχουσα εκείνη του αεροδρομίου.

Είναι σαφές ότι τόσο η επέκταση και βελτίωση του οδικού δικτύου, Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όσο, κυρίως, και η λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου θα συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της ζήτησης από όλες τις τουριστικές αγορές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, το οποίο παραμένει συγκρατημένο λόγω ακριβώς των εγγενών προβλημάτων προσβασιμότητας και διακίνησης.

"Η Καλαμάτα και η Μεσσηνία γενικότερα χαίρουν της διεθνούς αναγνώρισης και η χτεσινή πρώτη απευθείας πτήση δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευοίωνη τουριστική περίοδο. Είναι πλέον σαφές ότι εάν ξεκινήσει η υλοποίηση των σημαντικών έργων υποδομής, οι αγορές θα ανταποκριθούν άμεσα προς όφελος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της εθνικής οικονομίας στο σύνολό της", τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Δημήτριος Καραλής.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα