Η Κρήτη αγαπημένος και επαναλαμβανόμενος προορισμός για τους Βέλγους

12 Feb 2023, 16:50 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Κρήτη αγαπημένος και επαναλαμβανόμενος προορισμός για τους Βέλγους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Salon des Vacances», η οποία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Βέλγιο, με στόχο την προβολή της Κρήτης, ως προορισμού αυθεντικών εμπειριών, στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, 70.000 άτομα επισκέφτηκαν την 64η διοργάνωση της έκθεσης Salon des Vacances, στην οποία συμμετείχαν 300 εκθέτες, αναζητώντας έμπνευση και πληροφορίες για επόμενα ταξίδια. Έρευνα της iVOX που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Fisa, διοργανώτριας εταιρείας της Salon des Vacances,  έδειξε ότι παρ’ όλη την ενεργειακή κρίση οι Βέλγοι εξακολουθούν να ταξιδεύουν και προγραμματίζουν τις διακοπές τους με κριτήρια το κόστος του ταξιδιού (55%), τον καιρό (43%) και τη φυσική ομορφιά του προορισμού (38%). Στην επιλογή του προορισμού 22% των επιλογών συνδέεται με τη γαστρονομία και 21% με τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με την έρευνα το 48% των Βέλγων σχεδιάζουν να ξοδέψουν το ίδιο ποσό με το 2023, ενώ το 72% συγκρίνουν τις τιμές πριν επιλέξουν προορισμό.

Η Κρήτη παραμένει αγαπημένος και επαναλαμβανόμενος προορισμός για τους Βέλγους τουρίστες, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό αεροπορικών αφίξεων, καθώς και ότι το Βέλγιο κατατάσσεται στην όγδοη θέση εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα και στην ένατη για την Κρήτη. Επίσης σύμφωνα με τον κ.Piet Demeyere, Υπεύθυνο Επικοινωνίας της TUI: «η Ελλάδα είναι στις τρεις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις αεροπορικές διακοπές και έχει ισχυρότερες πωλήσεις από ότι πριν από ένα χρόνο».

Οι Βέλγοι όπως είναι γνωστό επιζητούν τον ήλιο, την θάλασσα, την καλή ατμόσφαιρα, τον πολιτισμό και την εξοχή, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Κρήτη. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες για εναλλακτικό τουρισμό  που προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη 365 μέρες τον χρόνο και δοκίμασε παραδοσιακά προϊόντα.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ μαζί με άλλους 17 συνεκθέτες. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο  Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο οποίος ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νησιού στον τουρισμό ενώ συζητήθηκαν και κοινές μελλοντικές δράσεις.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού  Νίκος Αλεξάκης και η υπάλληλος του τμήματος τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου  Στεφανίδου Αναστασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης  Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε: «Σε μια αγορά όπως αυτή του Βελγίου, που έφερε στην Κρήτη περίπου 140.000 επισκέπτες το 2022, σημειώνοντας μια αύξηση πάνω από 13% σε σχέση με το 2019, οφείλουμε ως Περιφέρεια Κρήτης να έχουμε και τα μάτια μας στραμμένα και τις ενέργειές μας στοχευμένες, ειδικά σε μια χρονιά που η φιλοξενία κι η εμπειρία πρέπει να ξεπεράσουν σε σημαντικότητα την περιστολή των επισκεπτών, για να φτάσουμε σε ένα ακόμα ρεκόρ για την Κρήτη, Παντού!».

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα