Ελαφόνησος | Διάλογος με πολίτες και επισκέπτες μέσω του έργου FAME Road

09 Feb 2023, 11:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ελαφόνησος | Διάλογος με πολίτες και επισκέπτες μέσω του έργου FAME Road

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα βασικά πεδία διαλόγου με πολίτες και επισκέπτες μέσω του έργου FAME Road καταθέτει ο Δήμος Ελαφονήσου παρουσιάζοντας σε κωδικοποιημένη μορφή την ταυτότητα του προορισμού σε ότι αφορά στη φυσιογνωμία, τις προοπτικές, τα ενδιαφέροντα, τον πολιτισμό, την ιστορία και τη μυθολογία του νησιού. 

Το έργο Food Art Movement Energy – The road to country experience, και ακρωνύμιο “FAME Road”,του προγράμματος Interreg Greece Italy της Ε.Ε.,  αποτελεί το «δρόμο» για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού σχήματος, μέσω του οποίου οι περιοχές που συμμετέχουν συνεργάζονται προς μια κοινή κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας το ίδιο όραμα. Βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E, οι οποίοι και συνθέτουν το ακρωνύμιο του έργου:

  • Food (τοπικά προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα)
  • Art (τέχνη και πολιτισμός)
  • Movement (βιώσιμη κινητικότητα)
  • Energy (πράσινη ενέργεια) 

Σε δήλωσή της, η Δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου τόνισε:

«Η Ελαφόνησος αποτελεί τα τελευταία χρόνια παράδειγμα προορισμού που συνδυάζει την ελκυστικότητα με την ποιότητα. Τόσο η ελκυστικότητα που απευθύνεται στους επισκέπτες όσο και η ποιότητα που αφορά και τους κατοίκους της εναρμονίστηκαν με τις τάσεις που αναδείχθηκαν σε ότι αφορά τα κριτήρια επιλογής ενός τόπου είτε για διακοπές είτε για διαμονή είτε και για επενδύσεις. Και αυτό γιατί  συνδυάζει ένα αξιόλογο επενδυτικό προορισμό, έναν ιδανικό τόπο καινοτόμου επιχειρηματικής και εναλλακτικής δράσης, αλλά και έναν όμορφο τόπο αμιγούς κατοικίας. 

Βασικός παράγοντας επιτυχίας ήταν και παραμένει ότι το νησί έχει απόλυτα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την πληθώρα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Έχοντας λοιπόν ως επίκεντρο τον Άνθρωπο, καταθέτουμε τα θεματικά πεδία ενδιαφέροντος του νησιού με στόχο να τα καταστήσουμε αντικείμενο ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ πολιτών και επισκεπτών, στο πλαίσιο του προγράμματος FAME Road.

Γιατί βασική μας επιδίωξη είναι η συμμετοχική διάδραση με ιδέες και διαλόγους που θα συνεισφέρουν καλύτερα και θα δείξουν τον ασφαλή δρόμο της ανάδειξης του νησιού στο ελληνικό και το ξένο κοινό. Άλλωστε, ο χαρακτήρας του οικογενειακού προορισμού θα πάρει μέσα από αυτή τη διαπολιτισμική διαδικασία τη σωστή του διάσταση, αφού το νησί είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχει βαθειά ιστορική και πολιτισμική παράδοση και διατηρεί μέχρι σήμερα ανέγγιχτες τις παραδόσεις, μακριά από κάθε αλλοίωση που θα επέφερε μια απότομη και ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα