Αδελφοποίηση Άργους – Μυκηνών με την ισραηλινή περιοχή Jezreel Valley

06 Feb 2023, 08:01 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αδελφοποίηση Άργους – Μυκηνών με την ισραηλινή περιοχή Jezreel Valley

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην προσπάθεια ανάδειξης της παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικής του διαδρομής, αλλά και της επί χιλιετίες πολιτιστικής του κληρονομιάς, ο δήμος Άργους-Μυκηνών προχώρησε στην αδελφοποίηση του με την ισραηλινή περιοχή Jezreel Valley.

Ειδικότερα, εν όψει της των αποκαλυπτηρίων του μνημείου στην πλατεία Δημοκρατίας, για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, της Μικρασιατικής καταστροφής και των Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των επισήμων, ήταν και ο  δήμαρχος του συμβουλίου της ισραηλινής περιοχής Jezreel Valley.

Πρόκειται για μιας μικρή γεωγραφικής ενότητας του Ισραήλ με πληθυσμό περίπου 35.000 κατοίκους, με ιδιαίτερη τουριστική, αγροτική αλλά και πολιτιστική ανάπτυξη, που μεταξύ των επιμέρους περιοχών του είναι και η Ναζαρέτ, διεθνές προσκυνηματικό κέντρο της χριστιανοσύνης.

Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του και την ενημέρωση για την περιοχή του Άργους-Μυκηνών, ο δήμαρχος πρότεινε την αδελφοποίηση μεταξύ των περιοχών ε στόχους τουριστικού, εκπαιδευτικού, αρχαιολογικού και αγροτικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι προγραμματίζεται να επιτευχθούν με την ανταλλαγή ομάδων πολιτών και ειδικών σε κοινά ενδιαφέροντα.

Τέλος, η εν λόγω αδελφοποίηση, αναμένεται ότι θα προβάλλει ιδιαίτερα την περιοχή του Άργους-Μυκηνών, με την προσδοκία ότι μελλοντικά θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στους κοινούς τομείς ενδιαφέροντος.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα