In-Crete | Κόμβος καινοτομίας με τη σύμπραξη του Ακαδημαϊκού, του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα

20 Dec 2022, 12:14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

In-Crete | Κόμβος καινοτομίας με τη σύμπραξη του Ακαδημαϊκού, του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από διάφορους φορείς της Κρήτης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), αίθουσα Επίκουρος, η “Συνάντηση Εργασίας τοπικών φορέων” εμπλεκομένων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας In-Crete.

Το In-Crete είναι μία σύμπραξη του Ακαδημαϊκού, του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας, με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε κόμβο καινοτομίας και να προσφέρει σύγχρονες λύσεις στις ανάγκες της Κρήτης.

Μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης και της Ιταλικής εταιρείας πληροφορικής Gruppo Maggioli, μαζί με τοπικούς φορείς από όλους τους τομείς της οικονομίας συζήτησαν τους στόχους, την τρέχουσα πορεία και τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας Ιn-Crete.

Πρωτεύων στόχος της σύμπραξης είναι η προώθηση μοντέλων κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια της Κρήτης και υποστηρικτικών λύσεων πληροφορικής σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δημόσια διοίκηση, ιδιωτικός τομέας, ερευνητικά ινστιτούτα, πολίτες).

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν από τα μέλη της Πρωτοβουλίας In-Crete, ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ Δρ. Μπαουράκης Γεώργιος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αραμπατζής Γεώργιος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Παναγόπουλος Ανδρέας, η Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης “ΑΣΤΕΚ” κ. Σημαντηράκη Βανέσσα, ο Επικεφαλής του Τμήματος Τεχνολογίας & Ανάπτυξης της Ιταλικής εταιρείας πληροφορικής Gruppo Maggioli κ. Καλαμπούκας Κωνσταντίνος, ενώ διαδικτυακά συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) κ. Ταβερναράκης Νεκτάριος και ο Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, τ. Αντιπρύτανης Έρευνας & Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Φλώρος Χρήστος. Διαδικτυακά συμμετείχε επίσης ο Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γυπάκης Αντώνιος, ο οποίος έκανε παρουσίαση σχετικά με τη σημασία της Έρευνας και Καινοτομίας στην ανάπτυξη δράσεων κυκλικής οικονομίας / Εθνική Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης ΠΠ 2021-2027 / Διαθεματικές προσεγγίσεις και προοπτικές.

Εκτός από τα μέλη της Πρωτοβουλίας In-Crete, συμμετείχαν δια ζώσης, ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Παπαδεράκης Αντώνιος, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης και Συντονίστρια RIS3Crete – Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρεια Κρήτης κ. Δασκαλάκη Χρυσή, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων κ. Αλόγλου Αναστάσιος,  ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Σταυρουλάκης Σταύρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ροκάκης Αντώνιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων κ. Παυλάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Νομού Χανίων “ΑΠΤΕΡΑ” κ. Πρώιμος Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Καταστημάτων Κράτησης Χανίων και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κονταξάκης Γεώργιος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Σκλαβάκη Πολύμνια, ο Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΧ κ. Κασαπάκης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής της ΠΡΟΜΕΚΑΤ ΣΥΝ.ΠΕ κ. Ξενάκης Γεώργιος, η Διευθύντρια Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρίας Κρήτης κ. Πετραντωνάκη Μαρία, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας & Πολιτισμού κ. Αποστολάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αβοκάντο και Εσπεριδοειδών Χανίων “ΚΟΡΜΟΣ” κ. Τρικουνάκης Ευτύχιος, ο Προϊστάμενος στην Εταιρία ΔΕΔΔΗΕ κ. Πλοκαμάκης Γεώργιος, ο Υπεύθυνος και μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Reading της Αγγλίας κ. Γαδανάκης Γεώργιος, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου κ. Αθανασάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Αποστολάκης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής του Βοτανικού Πάρκου Χανίων κ. Μαρινάκης Πέτρος, ο Πρόεδρος του Παραδοσιακού Γαστρονοικού Κέντρου Κρητικής Διατροφής “ΝΤΟΥΝΙΑΣ” κ. Τριλυράκης Στυλιανός, ο Διευθυντής της εταιρίας Creta Carob κ. Μανούσακας Ηλίας, καθώς και στελέχη από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, την Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, το Ινστιτούτο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τη ΔΕΗ/ΑΗΣΧ, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επενδυτών Φωτοβολταϊκών “ΠΑ.ΣΥ.Φ.”, την Ένωσης Κεραμειών, την Τράπεζα Πειραιώς, τους Μύλους Κρήτης, την τεχνική ενεργειακή εταιρία “Τ&Τ”, την Κρητική Ζυθοποία “ΧΑΡΜΑ” και άλλα μέλη του δημσίου και ιδιωτικού τομέα. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα