Ηράκλειο Κρήτης | Διασύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την κρουαζιέρα

07 Dec 2022, 11:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ηράκλειο Κρήτης | Διασύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την κρουαζιέρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε στρατηγική συνεργασία με αντικείμενο τη διασύνδεση της κρουαζιέρας με την τοπική γαστρονομία προχωρούν ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο Μ..Α.Ε.» και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Το  σχετικό σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης. 

Στο πλαίσιο του συμφώνου αναμένεται το προσεχές διάστημα να βγει στον αέρα ανοικτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων προκειμένου να δημιουργηθεί εκθετήριο «Heraklion flavors» στην προβλήτα όπου δένουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.  Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να δώσει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες της κρουαζιέρας κατά την σύντομη επίσκεψη τους, κατά την οποία συνήθως δεν έχουν το χρόνο να έλθουν σε άμεση επαφή με τα τοπικά προϊόντα γαστρονομίας, να μπορέσουν να τα γευτούν στο χώρο του λιμανιού δωρεάν αλλά και να τα προμηθευτούν.

Δημιουργείται έτσι λοιπόν ένα διαδραστικό σημείο επικοινωνίας όπου ο επισκέπτης θα αποκτά πληροφορίες ευρύτερα για τον πολιτιστικό, πολιτισμικό και φυσικό πλούτο του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του «Ηράκλειο Μ.Α.Ε» Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έχει δύο βασικές παραμέτρους. Η πρώτη αφορά στην κοινή μας προσπάθεια να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα και να συμβάλλουμε στη διασύνδεσή τους με τον Τουρισμό.

Άλλωστε ο Δήμος και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, με την παρούσα διοίκησή του που θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω, συστηματικά στηρίζουν την τοπική οικονομία και αναλαμβάνουν δράσεις εξωστρέφειας για το Ηράκλειο. Ωστόσο η συνεργασία μας αυτή και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο ΟΛΗ στον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας καθώς αποτελεί απτό παράδειγμα συνέργειας τοπικών φορέων και υλοποίησης κοινής στρατηγικής».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης τόνισε από την πλευρά του: «Η στήριξη της τοπικής γαστρονομικής οικονομίας και η διασύνδεση με την κρουαζιέρα που απευθύνεται σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος είναι προτεραιότητά μας και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη ως Οργανισμός Λιμένος. Το Ηράκλειο είναι η μόνη πόλη της Κρήτης που μπορεί να  δεχτεί επισκέπτες όλο το χρόνο και αυτός είναι ο στόχος μας.

Οι στόχοι όμως επιτυγχάνονται μέσα από συνέργειες γι’ αυτό και η συνεργασία μας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου “Ηράκλειο Μ.Α.Ε” είναι στρατηγική. Εμπιστευόμαστε και συνεργαζόμαστε με την αναπτυξιακή εταιρεία που μπορεί να είναι ο αυριανός Οργανισμός Προώθησης Προορισμού (DMO) για το Ηράκλειο. Αυτή είναι η απαρχή μιας μακροχρόνιας, ουσιαστικής συνεργασίας για το καλό του Ηρακλείου».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα