Κ.Ζέρβας | Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο στη Θεσσαλονίκη

23 Aug 2022, 09:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Κ.Ζέρβας | Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Το όνομα της πόλης υπάρχει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη - αρχίζουμε και δρέπουμε καρπούς», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ.Ζέρβας ανέφερε στοιχεία, που δείχνουν την αναβάθμιση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, όπως:

  • Ο μέσος όρος παραμονής ενός τουρίστα στη Θεσσαλονίκη το 2019 ήταν 1,2 ημέρες ενώ σήμερα είναι 2,7 ημέρες
  • Ο μέσος τουρίστας στην πόλη φέτος καταναλώνει 25% παραπάνω από ό,τι έκανε στο παρελθόν
  • Προστίθενται στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον 600 νέες κλίνες από νέα ξενοδοχεία που ξεκίνησαν να λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον.
  • Χαρακτήρισε σημαντική την άνοδο της κίνησης στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο λιμάνι και την κρουαζιέρα: «πάνω από 60 κρουαζιέρες είναι επιβεβαιωμένες για το 2022, όταν πέρυσι ήταν 16 ενώ το 2019 περίπου 20», είπε.
  • 40 άδειες για κινηματογράφηση ταινιών και διαφημιστικών σποτ δόθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε ο κ.Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δώσει 40 άδειες χρήσης δημόσιου χώρου μέσα στο 2022 για κινηματογράφηση ταινιών και διαφημιστικών σποτ. "Όλα αυτά προφανώς δεν έγιναν μόνο με την δική μας προσπάθεια. Έχουμε πολλούς εταίρους – τον  ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το filmoffice» τόνισε και συμπλήρωσε «είναι πολλοί που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι όμως ότι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

«Κάθε χρόνο θέλουμε οι αριθμοί να βελτιώνονται και η πληρότητα των ξενοδοχείων να είναι αυξημένη για 12 μήνες το χρόνο» επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τονίζοντας πως αυτή η προσπάθεια μαζί με τη βελτίωση των υποδομών, την ολοκλήρωση του μετρό, την αναβάθμιση του δημοσίου χώρου θα οδηγήσει σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

«Όλα αυτά δεν οφείλονται σε αυτόματο πιλότο, δεν έγιναν τυχαία αλλά με πολύ μεθοδική προσπάθεια και με μια στοχευμένη και συντονισμένη προβολή της πόλης μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε μάλιστα πως η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει περίοπτη θέση στο διεθνή Τύπο με σειρά εγκωμιαστικών δημοσιευμάτων που την παρουσιάζουν ως πάρα πολύ αξιόλογο προορισμό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα