7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

12 Aug 2022, 08:22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά στη Χώρα της Ελαφονήσου, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου.

Το Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου, είναι η αρχαιότερη ίσως βυθισμένη πολιτεία και ένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά λιμάνια της Νότιας Πελοποννήσου όπου αποτέλεσε, στην εποχή του χαλκού, δορυφόρο επικοινωνίας σε πολλαπλά επίπεδα, πολιτισμού, εμπορίου, οικονομίας, ναυτιλίας, γεωγραφίας και ιστορίας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο υποθαλάσσιος οικισμός είναι προσιτός στους επισκέπτες.

Το νερό έχει διαύγεια και το βάθος του δεν ξεπερνάει τα 3 μέτρα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να περιηγηθούν στο χώρο με μία απλή μάσκα και βατραχοπέδιλα και να ανακαλύψουν τους δρόμους του οικισμού, τα θεμέλια των κτιρίων και τους τάφους, νιώθοντας τη μαγεία του βυθισμένου τόπου.

Αναμφίβολα το εν λόγω φεστιβάλ, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και παράλληλα μία πρόταση ενίσχυσης του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει οργανωμένη παρουσία και χορευτικές παραστάσεις πέντε τουλάχιστον χορευτικών σχημάτων, καθώς και δράσεις όπως είναι έκθεση με αντικείμενα και δρώμενα της λαϊκής παράδοσης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα