Στη Σάμη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Εταιρείας

07 Aug 2022, 08:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Στη Σάμη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Εταιρείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Σάμη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τον δήμο Σάμης.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο με πανευρωπαϊκή συμμετοχή, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί και έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να αναδείξει τον σπηλαιολογικό πλούτο της Κεφαλονιάς, με δράσεις που θα αφορούν όλα τα σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα της περιοχής, όπως είναι για παράδειγμα το σπήλαιο Δρογκαράτι, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής γύρω από την Σάμη, αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Το εν λόγω σπήλαιο, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, ανήκοντας και αυτό στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Ανακαλύφθηκε πριν από περίπου 300 χρόνια, όταν κατά την διάρκεια ενός ισχυρού σεισμού κατέπεσε ένα τμήμα του και αποκαλύφθηκε αυτό που σήμερα αποτελεί την είσοδο στο σπήλαιο.

Το βάθος του συγκεκριμένου σπηλαίου είναι περίπου 60 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η ηλικία του υπολογίζεται άνω των 100 εκατομμυρίων ετών. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα