Πάρος: Για να υδροδοτηθεί νέο ξενοδοχείο πρέπει να υλοποιήσει τα έργα ανακατασκευής του δικτύου ύδρευσης

19 Jul 2022, 08:58 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πάρος: Για να υδροδοτηθεί νέο ξενοδοχείο πρέπει να υλοποιήσει τα έργα ανακατασκευής του δικτύου ύδρευσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πάρου αποφάσισε να απαντήσει θετικά στο αίτημα για την υδροδότηση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας που σχεδιάζει η εταιρία ΕΚΤΕΡ στην περιοχή Κολυμπήθρες, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρία θα διαθέσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων ανακατασκευής του δικτύου ύδρευσης που καταλήγει στην ιδιοκτησία τους, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ.

Πριν ληφθεί η σχετική απόφαση είχε ληφθεί υπόψη σχετική αναφορά από τη Διεύθυνση της Επιχείρησης που επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την υφιστάμενη κατάσταση του δικτύου, δεν υπάρχει δυνατότητα υδροδότησης, καθώς τα δίκτυα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι παλιά και με ανεπαρκείς διατομές. Για παράδειγμα, στο σημείο που πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο, οι σωληνώσεις είναι Φ63 PVC, κατασκευής περίπου 30 ετών, ενώ με πρόχειρους υπολογισμούς, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της περιοχής, μαζί με τη νέα μονάδα, απαιτείται αγωγός Φ160. Έτσι, για να υδροδοτηθεί η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, χωρίς να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο ήδη βεβαρημένο δίκτυο της περιοχής, πρέπει να κατασκευαστεί ένα νέο δίκτυο από την δεξαμενή του Δηλίου μέχρι και τις Κολυμπήθρες.

Αυτό θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο τέρμα του δικτύου, με τις ποσότητες που χρειάζεται, αλλά παράλληλα θα λύσει κάποια χρόνια προβλήματα που έχουν οι Καμάρες, ο Κούναδος και η ευρύτερη περιοχή. Επίσης, θα δημιουργήσει τις υποδομές έτσι ώστε όταν γίνει η νέα Αφαλάτωση στο Κρωτήρι, να έχουμε έτοιμα δίκτυα για να τροφοδοτηθεί η Νάουσα και οι Κολυμπηθρες, που είναι κίνηση εξαιρετικής σημασίας για το άμεσο μέλλον».

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα