Σε ρυθμούς 2019 η τουριστική κίνηση στην Πάρο

03 Jun 2022, 11:51 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Σε ρυθμούς 2019 η τουριστική κίνηση στην Πάρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Πάρος, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, δείχνει να κερδίζει το στοίχημα για αύξηση του τουρισμού φέτος, τόσο σε αφίξεις όσο και στα τουριστικά έσοδα.

Τα στοιχεία του Μαΐου είναι χαρακτηριστικά: Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις υπερέβησαν κατά 7% τις αντίστοιχες του ίδιου μήνα του 2019, ενώ η αύξηση κατά 22% των ιδιωτικών αυτοκινήτων υποδηλώνει πρόθεση μεγαλύτερης διάρκειας παραμονής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου 46.495 άτομα, 4.476 Ι.Χ., 1.216 φορτηγά και 968 δίκυκλα έφθασαν στο νησί τον Μάιο του 2022, έναντι 43.516 ατόμων, 3.604 Ι.Χ., 970 φορτηγών και 941 δικύκλων που είχαν αφιχθεί το Μάιο του 2019.

Όπως αναφέρεται σε τοπικά Μέσα, τα περισσότερα φορτηγά που φθάνουν, υποδηλώνουν τις μεγαλύτερες επίσης ανάγκες για τροφοδοσία του πληθυσμού ο οποίος αυξάνεται όταν προστίθενται και οι μακράς διαμονής επισκέπτες του.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε ότι «τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Μαΐου μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το σύνολο της χρονιάς που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι και εφέτος παρατεταμένη πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να προσβλέπουμε και σε αύξηση των εσόδων».

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής σε επίπεδο προσέλευσης αλλά και κρατήσεων σημαίνουν ότι οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αποδοτικές και απόλυτα στοχευμένες. Δώσαμε έμφαση στις εναλλακτικές δυνατότητες του νησιού που αποτελούν το “κλειδί” τόσο για την επέκταση της τουριστικής περιόδου όσο και για την ποιοτική της αναβάθμιση».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα