Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

26 May 2022, 09:21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 28 και στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Λαντζόϊ του Πύργου Ηλείας, η δράση «Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία».

Ειδικότερα, οι δρόμοι του κρασιού της Ηλείας, με αμπελοκαλλιέργειες που εκτείνονται σε ολόκληρη την περιοχή, επιφυλάσσουν στους λάτρεις του οίνου ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, προβολές βίντεο και αφηγήσεις από ντόπιους καλλιεργητές, ο επισκέπτης θα περάσει μέσα από ορεινά χωριά και παραλιακές διαδρομές, θα συναντήσει οινοποιεία, ιστορικά αλλά και νεότερα, θα έχει την ευκαιρία να χαρεί το ιδιαίτερα πλούσιο φυσικό περιβάλλον μέσα από τις ξεναγήσεις και τα φημισμένα αξιοθέατα, αλλά και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της διαδικασίας της οινοποιίας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων ιστορικών, θα δοθεί η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να κατανοήσουν όχι μόνο την σημασία του κρασιού ως αγαθό με χρηστική και εμπορική αξία, αλλά και τη συμβολή του στην κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά ντόπιων παραγωγών, με τη συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων, παρασκευασμένων με πρώτες ύλες από την παραγωγή της Ηλειακής γης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα